1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Extern

Iohannis, investitorilor americani: Dimensiunea economică România-SUA este una dintre priorităţile mele

Preşedintele Iohannis a invitat, joi, la New York, investitorii americani să vină în România, vorbind despre situaţia economică a ţării şi potenţialul din domenii precum piaţa de capital sau sectorul energetic, şi a afirmat că dimensiunea economică a parteneriatului cu SUA reprezintă "o prioritate", transmite Mediafax.

24 sep, 2015 | Mediafax

Klaus Iohannis a avut, joi, la New York, o întâlnire cu reprezentanţi ai unor investitori instituţionali şi bănci de investiţii din Statele Unite ale Americii, ocazie cu care a amintit de importanţa Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, potrivit Mediafax.

"Deşi dimensiunea de securitate se află la baza Parteneriatului Strategic dintre România şi SUA, ştim că dimensiunea economică a relaţiei noastre are potenţialul de a ajunge la acelaşi statut. (...) Este una dintre priorităţile mele să dezvoltăm dimensiunea economică", a spus preşedintele.

Klaus Iohannis le-a transmis investitorilor mai multe date despre economia românească, în special în relaţile bilaterale. Astfel, preşedintele a afirmat că în ultimii 5 ani s-a dublat comerţul dintre România şi SUA, atingând 2 miliarde de dolari în 2014.

"Sperăm că această tendinţă ascendentă va continua, astfel încât SUA să devină unul dintre principalii investitori în România", a afirmat preşedintele.

Mai mult, în ceea ce priveşte potenţialul economic al România, Iohannis a spus că, dincolo de avantajele precum forţa de muncă calificată şi competitivă sau poziţia geostrategică, România este acum o "economie stabilă şi previzibilă". Preşedintele a menţionat creşterea cu 3,8% a PIB în prima jumătate a anului 2015, România fiind una dintre economiile din Europa care s-a dezvoltat cel mai rapid, dar şi nivelul scăzut al datoriilor.

"Ne aşteptăm ca această tendinţă să continue şi chiar să se accelereze în anii următori", a spus Iohannis, referindu-se la al cincilea an consecutiv de creştere economică a României.

Preşedintele a atras însă atenţia că România este conştientă de dificultăţile şi problemele care persistă în anumite domenii. "Preocuparea investitorilor privind nevoia de a spori transparenţa sau predictibilitatea fiscală şi legislativă este în întregime legitimă", a spus Iohannis, dând asigurări că România face eforturi pentru a remedia aceste probleme.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO