1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 12 º

IT&C

Ionel Dancă: Agenţia Digitală se transformă în Autoritatea pentru Digitalizarea României. Sunt regulamente şi directive UE care nu sunt aplicate

Agenţia pentru Agenda Digitală a României va fi reorganizată şi transformată în Autoritatea pentru Digitalizarea României, a anunţat luni şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, precizând că la nivelul acestei agenţii există mai multe regulamente şi directive europene care nu sunt aplicate şi, ca urmare, a fost declanşată procedura de infringement împotriva ţării noastre, scrie Agerpres.

11 noi, 2019 | Agerpres

Ionel Dancă a afirmat că, în cursul zilei de luni, prim-ministrul Ludovic Orban a avut o întâlnire cu membrii aparatului de lucru al Guvernului, aflat în subordinea SGG, pentru o evaluare a modului de lucru şi pentru a identifica măsurile care pot duce la eficientizarea acestuia, pentru a elimina "dublurile în activitatea diverselor departamente şi pentru a reduce costurile inutile cu funcţionarea acestui aparat".

"La nivelul Agenţiei Digitale, care se va reorganiza şi transforma în Autoritatea pentru Digitalizarea României, există mai multe regulamente şi directive europene care nu sunt aplicate şi, ca urmare, a fost declanşată procedura de infringement împotriva României. (...) Premierul a cerut ca atât la nivelul Secretariatului General al Guvernului, cât şi la nivelul Cancelariei prim-ministrului să se elaboreze un plan de reorganizare a acestora, astfel încât să fie eficientizată activitatea structurilor din subordinea directă a prim-ministrului în vederea unei mai bune utilizări atât a posturilor din aceste structuri, cât şi a banilor publici care sunt cheltuiţi pentru acest aparat, în sensul maximizării rezultatelor", a declarat Ionel Dancă, la Palatul Victoria.

El a menţionat că în cadrul discuţiei au fost evidenţiate şi alte situaţii care necesită adoptarea unor măsuri urgente, cum ar fi elaborarea şi adoptarea Hotărârii de Guvern - cadru pentru acordarea de despăgubiri pentru judeţele afectate de inundaţii în urma deciziei Comisiei Europene şi a Parlamentului European.

"O altă situaţie care denotă o atitudine de neînţeles pentru un guvern care trebuie să susţină dezvoltarea mediului economic este faptul că de mai multe luni Comitetul interministerial pentru aderarea României la OECD este fără coordonare, arătând o lipsă de interes absolut scandaloasă faţă de acest obiectiv important pentru atragerea de investiţii în România. În acest sens premierul a cerut structurilor responsabile elaborarea unui plan naţional de acţiune pentru a urgenta procedurile în vederea aderării ţării la acest for internaţional", a completat Dancă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO