Italia, Spania şi Franţa, cele mai căutate destinaţii externe de Paşte. Căutările de zboruri pe rute interne au crescut de aproape opt ori

Principalele destinaţii externe căutate de români pentru vacanţa de Paşte sunt Italia, Spania şi Franţa, pentru care costurile de zbor şi cazare la hotel se încadrează între 200 şi 400 de euro de persoană, iar zborurile către rutele interne au avut o creştere de 673% în căutările efectuate de români, potrivit datelor transmise joi de motorul de căutare momondo.ro.
Economica.net - joi, 30 mart. 2017, 13:55
Italia, Spania şi Franţa, cele mai căutate destinaţii externe de Paşte. Căutările de zboruri pe rute interne au crescut de aproape opt ori

Specialiştii site-ului au analizat preferinţele de zbor ale acestora pentru perioada 13-18 aprilie, comparativ cu 28 aprilie – 3 mai 2016. Paştele ortodox şi cel catolic cad în aceeaşi zi anul acesta, pe 16 aprilie.

„Faptul că românii călătoresc din ce în ce mai mult cu avionul în interiorul ţării este demonstrat şi în apropierea sărbătorile de Paşte, când am observat o creştere de 673% în căutări, cea mai mare în comparaţie cu destinaţiile internaţionale. Credem că interesul crescut al românilor de a rămâne în ţară de Paşte a fost încurajat şi de lansarea unor noi oferte de zbor în această primăvară către marile aeroporturi, Bucureşti, Iaşi, Cluj, Timişoara, venite din partea companiilor aeriene low-cost şi nu numai”, a declarat Mircea Giurcă, director de marketing al momondo România.

Italia şi Spania sunt destinaţiile europene către care momondo.ro a înregistrat cele mai multe căutări pentru minivacanţa de Paşte de anul acesta. Interesul românilor de a călători în această perioadă a crescut cu 240% în căutările de zbor pentru Italia şi cu 221% pentru Spania.

„Atracţia continuă a călătorilor români pentru familiaritatea pe care ţările latine o oferă este dovedită, totodată, de căutările de zbor către Franţa, care au o creştere de 184% anul acesta, comparativ cu anul trecut”, adaugă specialiştii momondo.ro.

Principalele oraşe italiene către care se îndreaptă tot mai mulţi români la jumătatea lunii aprilie sunt Roma şi Milano, pentru care costurile de zbor şi cazare la hotel se încadrează între 230 şi 360 de euro de persoană.

De asemenea, Barcelona şi Madrid sunt oraşele către care ţintesc românii în călătoria către Spania de Paşte, iar costurile pentru bilet de avion şi cazare la hotel de trei stele sunt între 340 şi 390 de euro de persoană.

Când vine vorba de o minivacanţă de Paşte petrecută în Franţa, Paris se află în topul căutărilor românilor, pentru care trebuie luate în calcul costuri de aproximativ 310 euro de persoană pentru zbor şi cazare într-un hotel de trei stele.

Germania este destinaţia care a urcat pe cea de-a treia poziţie în preferinţele de călătorie ale românilor pentru minivacanţa de Paşte, luând locul Angliei, care se află pe poziţia a patra în căutările efectuate pe site-ul momondo.ro.

„Călătoria către Anglia în perioada sărbătorilor pascale reprezintă o opţiune care a atras cu 202% mai multe căutări din partea românilor anul acesta, comparativ cu 2016. Londra este destinaţia către care se îndreaptă tot mai mulţi călători în a doua jumătate a lunii aprilie, iar costurile de zbor şi de cazare la hotel sunt asemănătoare cu cele pentru o călătorie la Berlin”, arată datele momondo.ro.

Printre destinaţiile internaţionale aflate în topul căutările efectuate de români pe site-ul de specialitate pentru Paşte se mai numără Grecia, Ţările de Jos, Belgia şi Portugalia.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker
Nissan, potențială investiție de 400 mil. USD în Fisker
Nissan ar putea salva micul producător de vehicule electrice Fisker printr-o investiție de 400 de milioane de dolari....
Al doilea an pe minus pentru comerțul online din România. Trendul descrescător este însă mai puțin abrupt
Al doilea an pe minus pentru comerțul online din România. Trendul descrescător este însă mai puțin abrupt
Rulajele generate de vânzarea online, cu amănuntul, a mărfurilor alimentare și nealimentare au continuat să scadă în ...
Fermierii francezi se pregătesc de noi proteste
Fermierii francezi se pregătesc de noi proteste
Fermierii francezi intenţionează să îşi continue acţiunile de protest în săptămânile următoare, pentru a presa ...
Abatorul Periș își pune un sistem fotovoltaic de 0,9 MW, cu bani din PNRR
Abatorul Periș își pune un sistem fotovoltaic de 0,9 MW, cu bani din PNRR
Abatorul Periș, una dintre cele mai mari unități de procesare a cărnii de porc din România, a lansat licitația pentru ...