Joburi în IT. Compania de tehnologie SII România angajează peste 150 de ingineri

SII România, companie multinațională specializată în servicii și soluții IT, a încheiat anul fiscal 2020 (aprilie 2020 - martie 2021) cu o cifră de afaceri de peste 57 milioane de lei, înregistrând o creștere brută totală de 16%. Pentru anul curent, reprezentanții filialei locale estimează o creștere de circa 20% a cifrei de afaceri și au în plan recrutarea a peste 150 de ingineri.
Lidia Neagu - mar, 22 iun. 2021, 14:51
Joburi în IT. Compania de tehnologie SII România angajează peste 150 de ingineri

Activă de 12 ani pe piața locală, SII România, parte a SII Group – companie multinațională de top din domeniul tehnologiei – furnizează servicii și soluții de inginerie software, digital software și IT outsourcing.

„Pentru a contracara efectele pandemiei, am definit un set de măsuri luând în calcul aspectele esențiale ale businessului nostru: echipa, partenerii și evoluția financiară a companiei. Astfel, am îmbunătățit pachetul de beneficii oferit colegilor și am facilitat și promovat modul de lucru Work-From-Home. Pentru partenerii noștri am menținut prețul serviciilor, am flexibilizat temporar termenele de plată și am crescut nivelul serviciilor de suport acordate în procesul acestora de digitalizare. Datorită eficienței dovedite, vom aplica în continuare aceste măsuri, cu diferite niveluri de intensitate”, a declarat Manel Ballesteros, CEO SII România.

SII România își măreste echipa pentru a susține cererea de proiecte locale și globale

În prezent, echipa SII România este formată din peste 300 ingineri software, cu un nivel ridicat de expertiză în mai mult de 40 de tehnologii, cărora li se alătură o echipă de management și business suport. SII România operează pe două divizii – inginerie și digital – iar tehnologiile utilizate în majoritatea proiectelor sunt Java, .Net, PHP, C#, C++, ASP.NET, Python, SQL și altele.

Nivelul de complexitate, volumul proiectelor și diversitatea tehnologiilor determină o nevoie constantă de creștere și diversificare a echipelor. Pentru anul acesta, compania are în plan cresterea echipei cu mai mult de 150 de ingineri, care vor lucra pe un portofoliu extins de peste 106 proiecte naționale și internaționale, dezvoltate în prezent pentru clienți locali și globali.

În prezent, SII România numără peste 300 de ingineri software, cu un nivel ridicat de expertiză în peste 40 de tehnologii, cărora li se alătură o echipa de management și business suport. Aceștia operează pe un portofoliu de peste 106 de proiecte naționale și internaționale, dezvoltate pentru clienți locali și globali. Principalele industrii deservite de SII România pe divizia Digital sunt: IT, Banking, Telco, Energy, iar pe divizia Inginerie: Transportation, Aerospace & Defense, Automotive.

Totodată, compania a conturat un plan de investiții în consolidarea echipei locale și atragerea de noi profesioniști în cadrul SII România. Astfel, pe lângă beneficiile directe ale dezvoltării carierei într-un mediu de lucru multinațional, SII Romania pune la dispoziția angajaților, intre altele, posibilitatea de a urma diverse cursuri tehnice sau de soft skills, atât asigurate intern, cât și prin intermediul partenerilor. De asemenea, tot anul acesta compania a lansat programul intern de recomandări – SIIkers Referral Program – prin care angajații pot primi până la 800 euro net pentru acoperirea unei poziții deschise prin recomandarea lor directă.

În plus, pentru a promova o cultură a responsabilității și eficienței individuale, precum și echilibrul dintre viața profesională și personală, compania a decis ca sistemul work from home să devină o componentă a culturii organizaționale. Totodată, SII România se va muta într-un nou sediu, unde a adaptat spațiile la un mod de lucru deschis, ce include toate cele trei opțiuni: full-time work from home, prezența permanentă la birou sau hibrid.

Top industrii și proiecte reprezentative pentru SII România
În principal, portofoliul de clienți ai SII România acoperă lideri din industriile IT, Banking &Finance, Energy, Automotive, Transportation, Aerospace & Defence, Telco etc., pentru care compania livrează atât proiecte de digital software, cat și de software engineering, destinate filialelor locale, dar și celor internaționale.

Echipele din divizia Inginerie a SII Romania livrează servicii de dezvoltare software, testare, mentenanță și suport pentru unii din cei mai mari jucatori globali din industriile Automotive, Manufacturing, Transportation, Aerospace & Defense și altele.

Un proiect de referință livrat pentru o companie lider în industria Automotive constă în dezvoltarea unei soluții software de tipul Smart Access (acces cu telefonul mobil în mașină) și pornirea motorului de la distanță. Totodată, echipele din divizia Inginerie sunt implicate în mai multe proiecte de dezvoltare a unor aplicații software pentru panourile de bord și tip firmware pentru controlere destinate celor mai puternice companii din Automotive prezente în România.

Un alt proiect al diviziei este o soluție software destinată managementului bazelor de date, dezvoltata pentru un important jucător din industria aerospațială. Soluția contribuie la standardizarea datelor și minimalizarea riscurilor erorilor umane.

Pe de alta parte, echipele din divizia Digital livrează servicii complete de dezvoltare software, testare, mentenanță și suport pentru companii de top din industriile IT, Banking & Finance, Energy, Agriculture, Telecommunications si altele. Un alt proiect interesant este o aplicație software accesibilă de pe orice dispozitiv mobil, cu ajutorul căreia agenții de vânzări înregistrează și vizualizează informațiile despre comenzi din sistemul SAP. Aplicația a fost dezvoltată pentru o companie globală lider in agricultură și este utilizată în prezent în filialele acesteia din Italia și Spania.

Pentru una din cele mai importante companii de tehnologie din SUA, SII România livrează servicii de dezvoltare software si quality assurance ca parte integranta dintr-o echipa globala, distribuita pe 3 continente. De asemenea, pentru unul din cei mai mari jucatori din industria de Telecomunicatii compania a dezvoltat o platforma colaborativa pentru monitorizarea, stocarea si administrarea documentelor si a continutului web, utilizata de peste 5.000 de utilizatori la nivel de grup.

SII România face parte din SII Group, companie multinațională de top din domeniul tehnologiei. Filiala locală a fost deschisă în anul 2009 si furnizează servicii și soluții de digital software, inginerie software și IT outsourcing.

Te-ar mai putea interesa și
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piață a mașinilor electrice din statele UE a crescut cu peste 100% în trimestrul II
Cota de piaţă a automobilelor electrice s-a dublat în Uniunea Europeană în al doilea trimestru al acestui an, dar rămâne departe de obiectivele preconizate pe termen mediu de Comisia......
Maia Sandu a convocat Parlamentul Republicii Moldova să se întrunească pe 26 iulie
Maia Sandu a convocat Parlamentul Republicii Moldova să se întrunească pe 26 iulie
Preşedintele Maia Sandu a semnat vineri după-amiază decretul privind convocarea noului Parlament al Republicii Moldova, ...
Directorul general și directorul financiar al Nepi Rockcastle au anunțat că se pregătesc să plece din companie. Amândoi sunt români
Directorul general și directorul financiar al Nepi Rockcastle au anunțat că se pregătesc să plece din companie. Amândoi ...
Acționarii grupului Nepi Rockcastle au fost anunțați că directorul general al companiei, Alexandru Morar, și directorul ...
Mai multe burse și companii au semnat un memorandum pentru formarea unei piețe integrate a gazelor naturale în Europa de Est
Mai multe burse și companii au semnat un memorandum pentru formarea unei piețe integrate a gazelor naturale în Europa ...
Mai multe burse de gaze şi operatori de transport şi sistem au semnat un memorandum de înţelegere pentru realizarea unei ...