1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Jumbo vrea 8 magazine în România. Vând jucării şi articole pentru casă la 23 de lei

Jumbo, cel mai mare retailer de jucării şi produse pentru casă din Grecia, are în plan deschiderea a 8 magazine în România în următorii patru ani. Primul va fi ianugurat în 2014.

22 noi, 2012 | ECONOMICA.net

"Următoarea oprire de succes-România" esti titlul comunicatului oficial al Jumbo remis după întâlnirea generală a acţionarilor care a avut loc la mijlocul acestei luni." În Bulgaria şi Cipru investiţiile în noi magazine se vor finaliza în anul financiar curent, iar noul target pentru Jumbo este România, care prezintă semne importante de îmbunătăţire şi maturitate", se mai arată în comunicatul celui mai mare retailer de jucării şi produse pentru casă din Grecia. Conform unor anunţurilor oficiale, primul magazin din ţară va fi inaugurat în 2014, în capitală, unde retailerul deţine din 2006 un teren de 47.000 de metri pătraţi.

Expansiune agresivă

Mai mult, rapoartele pentru investitori realizate de ESN, parte a European Securities Network,  indică faptul că retailerul grec are un plan de expansiune agresiv pe plan local. Până la finele lui 2014, Jumbo va deschide două unităţi, în 2015 vor avea deja 5 magazine, iar până la sfârşitul lui 2016 numărul magazinelor Jumbo va ajunge la 8. De asemenea, informaţii despre planurile de extindere are Jumbo apar şi într-un raport realizat de Eurobank. Potrivit acestuia, Jumbo se va extinde în ţara noastră cu o viteză mult mai mare decât în Bulgaria, unde compania are deja 7 magazine şi unde au intrat în 2007.  "În ceea ce priveşte România, care este următoarea piaţă targetată, Jumbo plănuieşte să intre la finele lui 2014, având în plan un număr total de 8 deschideri (câte 2-3 pe an)", se mai arată în raportul pentru investitori realizat de Eurobank.

Cât vor vinde în primul an

Analiştii ESN au făcut şi estimări în ceea ce priveşte vânzările retailerului grec pe plan local. Pentru primul an, compania aproximează că românii vor lăsa la Jumbo 8,8 milioane de euro, în vreme ce în 2015 suma ar urma să crească până la 22,7 milioane de euro , iar în 2016 vânzările estimate se cifrează la 37,3 milioane de euro.

Retailerul şi-a făcut intrarea pe piaţa românească încă din 2006, când au deschis o subsidiară cu sediul în Crevedia. Potrivit Ministerului de Finanţe, societatea, care are ca activitate principală fabricarea jocurilor şi jucăriilor, nu a avut anul trecut activitate, raportând o cifră de afaceri de 0 lei şi o pierdere netă de peste 11.000 de lei. De asemenea, firma controlată 100% de Jumbo Group nu are niciun salariat.

Tot în Crevedia este şi sediul unei alte firme din cadrul a grupului, deţinută de data aceasta de Aspetto Ltd, subsidiara cipriotă a Jumbo Group şi care se ocupă de vânzarea de bunuri imobiliare proprii.

Conceptul Jumbo

Jumbo, o companie cu istorie de 26 de ani, a reuşit să se impună pe piaţa elena printr-un concept unic şi preţuri mici. Actualele magazine au o suprafaţă medie de 8.600 de metri pătraţi şi comercializează 5 categorii mari de produse, cu accent pe jucării care generează în jur de 31% din vânzări. La Jumbo se mai vând produse adresate bebeluşilor şi produse sezoniere care reprezintă câte 25% din vânzări, dar şi produse destinate locuinţei care generează 11% din vânzări. Majoritatea mărfurilor sunt însă foarte ieftine, într-un magazin existând în jur de 22.000 de produse cu un preţ mediu de 4,99 de euro, adică în jur de 23 de lei. În jur de 70% din produsele de pe rafturile Jumbo provin din Asia, iar 45% dintre ele aparţin unor mărci cunoscute.

Afacerile Jumbo

Grupul a raportat în anul fiscal 2011-2012 (1 iulie 2011-30 iunie 2012) o cifră de afaceri de 494,29 milioane de euro cu 0,88% peste nivelul înregistrat cu un an în urmă, în timp ce profitul net s-au majorat cu 2,85%, până la 97,3 milioane de euro. Aceasta în condiţiile în care 50 din cele 60 de unităţi ale retailerului sunt în Grecia, ţară grav afectată de criza financiară din ultimii ani.

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO