Kaspersky Lab: Copiii din România sunt atraşi cel mai mult de site-urile de comunicare

În medie, copiii din toată lumea comunică, se joacă şi accesează conţinut pentru adulţi prin intermediul computerelor mai puţin decât o făceau anul trecut, dar deschid site-uri cu informaţii despre droguri, alcool şi tutun mai mult, în special în America de Nord, Oceania şi Europa Occidentală. În cazul României, site-urile de comunicare sunt pe primul loc, cu 47,66%, urmate de cele cu informaţii despre alcool, tutun şi droguri (26,05%) şi jocuri pe computer (13,13%), arată rezultatele raportului Kaspersky Lab despre detecţiile făcute pe computerele folosite de către copii, publicat joi.
Economica.net - joi, 01 iun. 2017, 08:20
Kaspersky Lab: Copiii din România sunt atraşi cel mai mult de site-urile de comunicare

Conform cercetării, care s-a desfăşurat în perioada mai 2016 – aprilie 2017, copiii au deschis site-uri de comunicare (cum ar fi platforme de social-media, servicii de mesagerie sau de e-mail) în 61% din cazuri, comparativ cu 67% în anul precedent (mai 2015 – aprilie 2016). Jocurile au scăzut de la 11% la 9%, iar site-urile pentru adulţi reprezintă acum 1,2% faţă de 1,5%. În acelaşi timp, vizitele paginilor care conţin informaţii despre droguri, alcool, tutun însumează acum 14% din totalul detecţiilor, deşi cifra a fost de numai 9% de-a lungul perioadei de raportare precendente. Interesul pentru paginile despre software, audio şi video a crescut de asemenea: 6% faţă de 3%.

‘Observăm o mare schimbare în activitatea online a copiiilor: trecerea de la computere la dispozitive mobile. Copiii folosesc acum computerele doar pentru a vizita site-uri care nu au aplicaţii echivalente pentru mobil sau care sunt mai uşor de văzut pe ecrane mari. Acest lucru ar putea să explice de ce scade proporţia deţinută de site-urile de comunicare deschise de pe computere, în timp ce proporţia paginilor din categoria ‘Alcool, tutun, droguri’ este in creştere. Scăderea categoriei jocurilor nu înseamnă că acum copiii se joacă mai puţin pe computer. Ei tind să aleagă câteva site-uri şi să rămână la ele, dar pot să petreacă mult timp jucându-se’, a explicat Anna Larkina, Web-content Analysis Expert la Kaspersky Lab.

În România, copiii sunt atraşi cel mai mult de site-urile de comunicare, cu o proporţie de 47,66%. Dintre acestea, Facebook ocupă primul loc detaşat (90,56%), urmat de Google+ (3,32%) şi Twitter (2,34%). După site-urile de comunicare, sunt cele cu informaţii despre alcool, tutun şi droguri (26,05%), iar pe locul al treilea jocurile pentru computer (13,13%). Cea mai populară platformă online de jocuri pentru copiii romani este roblox.com (80,92%), urmată de minecraft.net (10,06%) şi steampowered.com (6,70%), se arată în raport.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...