1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

News

Kaspersky Lab: Unul din trei utilizatori de internet a recunoscut că şi-a spionat partenerul în mediul online

Unul din trei utilizatori de internet a recunoscut că şi-a spionat partenerul în mediul online, iar jumătate dintre persoanele incluse în aceeaşi categorie dezvăluie codurile PIN şi parolele partenerului sau partenerei lor, relevă o cercetare globală realizată de Kaspersky Lab şi Toluna.

05 feb, 2018 | Agerpres

Potrivit sursei citate, 80% dintre utilizatorii globali de internet sunt de părere că în cuplu ar trebui să existe un spaţiu personal, atât în mediul online, cât şi în afara lui, iar 70% dintre respondenţi pun mai mult preţ pe relaţii decât pe propria intimitate.

Jumătate dintre respondenţi dezvăluie codurile PIN şi parolele partenerului/partenerei lor, iar un sfert dintre oameni au amprenta digitală pe dispozitivelor partenerilor.

Pe de altă parte, unul din trei utilizatori de Internet chestionaţi a recunoscut că şi-a spionat partenerul în mediul online, iar această valoare creşte la aproape jumătate printre cei care şi-au descris relaţiile ca instabile sau şi-au exprimat incertitudini în privinţa viitorului relaţiei.

Persoanele nefericite într-o relaţie sunt, de asemenea, mai predispuse să simtă că dreptul la intimitate le este pus în pericol de către partenerul lor (31% au considerat acest lucru), comparativ cu cei care sunt implicaţi în relaţii fericite (15%). De asemenea, cei nefericiţi sunt mai înclinaţi să vrea să păstreze pentru ei anumite detalii despre activităţile lor (76%, comparativ cu 54%, în cazul celor implicaţi în relaţii fericite).

Problema intimităţii şi a secretomaniei din jurul activităţilor online ar putea să conducă la certuri între parteneri. Astfel, o treime dintre respondenţi au avut certuri după ce unul dintre ei a văzut un lucru pe care celălalt nu îl dorea dezvăluit.

Studiul Kaspersky Lab, a fost derulat online în luna ianuarie 2018 în 18 ţări, printre care şi România

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO