1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Kaufland introduce un nou serviciu. Clienţii vor putea scana singuri produsele cumpărate

Retailerul german Kaufland, numărul unu pe piaţa comerţului alimentar din România, va introduce un sistem  de self-scanning în magazinele sale. 

11 aug, 2016 | ECONOMICA.net
(update 12 aug, 2016 12:51) Kaufland introduce self-scanning-ul
Oficialii Kaufland au precizat pentru #Economica# că nu vor lansa o aplicaţie de plata, ci de self-scanning în magazin. Este vorba despre un serviciu prin care clienţii îşi pot scana singuri produsele, pentru a evita astfel statul la coadă.

Kaufland, cel mai mare retailer alimentar din România, va lansa o inovaţie digitală prin care clienţii îşi vor putea face cumpărăturile în magazin cu ajutorul  telefonul mobil, informează compania. "În sfârșit și în România, telefonul mobil devine folositor și la cumpărături. Vino să iei parte la cea mai nouă experiență  digitală de shopping din România, lansată de Kaufland: Pentru că timpul este foarte prețios, Kaufland ți-l oferă acum direct la raft, în magazin și lansează o inovație digitală care revoluționează experiența cumpărăturilor de zi cu zi", se precizează într-o invitaţie a companiei.

Retailerul se alătură astfel altor jucători din piaţă care au servicii accesibile cu ajutorul telefonului mobil.

Primul pas în acest sens a fost făcut de Cora care, alături de Netopia MobilPay, a lansat serviciul de plată cu telefonul mobil în magazinul de pe Şoseaua Alexandriei (Bucureşti) de 1 iunie 2015.

Ulterior, în aprilie anul acesta, retailerul francez Carrefour a introdus în lanţurile sale de hipermarketuri şi supermarketuri acelaşi tip de serviciu. În cazul lor, plata cu smartphone-ul se poate face prin aplicația mobilPay Wallet, portofelul digital dezvoltat de NETOPIA mobilPay, liderul pieței locale de mobile  payments.

Clienții celor două lanțului de retail pot astfel descărca gratuit aplicația mobilPay Wallet pe toate terminalele smart ce rulează sistemele de operare iOS și Android.
După ce își înregistrează un card în aplicație, aceștia pot plăti foarte rapid cumpărăturile în magazin prin scanarea unui cod QR, afişat la casa de marcat.

Datele NETOPIA arată că, în 2015, volumul plăţilor online realizate de pe smartphone, prin portofelul digital mobilPay Wallet, s-a dublat față de anul anterior, în  timp ce valoarea lor a urcat cu 400% față de 2014.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO