Klemm: România are potenţial turistic, dar trebuie să-şi creeze un brand mai eficient

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans G. Klemm, consideră că România are potenţial pentru a deveni o destinaţie turistică de top, dar Guvernul trebuie să ajute la crearea unui brand de ţară 'mai eficient', care să atragă mai mulţi turişti, transmite Agerpres.
Economica.net - joi, 29 oct. 2015, 16:34
Klemm: România are potenţial turistic, dar trebuie să-şi creeze un brand mai eficient

‘Guvernul poate ajuta micile firme de turism (…) înfiinţând un cadru pentru a-i ajuta pe antreprenori să acceseze sumele disponibile pentru micile întreprinderi în cadrul fondurilor europene. Cred cu tărie că România are potenţialul de a deveni o destinaţie turistică de top. Sunt aici de doar o lună şi am avut ocazia să fac doar două călătorii foarte scurte în afara Bucureştiului. În săptămânile care urmează sper să vizitez şi să călătoresc mai mult în ţară, dar tot ce am auzit sugerează că frumuseţea României, oamenii primitori oferă un potenţial imens pentru dezvoltarea turistică în această ţară. Şi acest lucru mă face să mă întreb că poate mai există un rol pe care Guvernul României poate să îl joace, acela de a ajuta la stabilirea unui brand pentru România’, a declarat, joi, Klemm.

El a arătat că România are potenţialul de a deveni o destinaţie atractivă pentru turiştii americani.

‘Pregătindu-mă pentru munca mea în Bucureşti, impresia mea în Statele Unite a fost că România nu este foarte bine cunoscută. (…) Cred că este posibil ca România să-şi creeze un brand mai eficient pentru a creşte numărul de turişti americani şi nu numai. (…) România trebuie să-şi îmbunătăţească infrastructura, inclusiv autostrăzile şi şoselele, şi să asigure o mai bună recunoaştere a frumoaselor sale peisaje şi a obiectivelor istorice’, a spus Klemm.

Ambasadorul Statelor Unite în România l-a premiat, joi, în cadrul programului ‘Antreprenorul lunii’, pe Alex Grigorescu, un antreprenor care efectuează tururi ghidate prin Bucureşti pentru turiştii străini. Hans G. Klemm a făcut un astfel de tur, joi după-amiază, primind informaţii despre bulevardul Magheru, Ateneul Român, Hotelul Athenee Palace, Palatul Regal, Biserica Kretzulescu, precum şi despre alte obiective din centrul Capitalei.

‘Am avut ocazia să conduc prin Bucureşti, dar nu să mă plimb pe jos şi să învăţ despre istoria sa asociată cu aceste clădiri fantastice din centrul oraşului. (…) Cred că e un oraş frumos. (…) Ceea ce am văzut în Bucureşti până acum a fost foarte impresionant. (…) Traficul poate fi foarte intens uneori, dar sunt norocos să am un şofer care poate să meargă prin oraş şi ştie străduţele laterale şi ne descurcăm.

Te-ar mai putea interesa și
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la "Baa2", ca urmare a revenirii solide a economiei ungare din pandemie, o veste......
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîțu a câștigat alegerile pentru președinția PNL
Florin Cîţu a obţinut 2.878 de voturi "pentru" din partea delegaţilor la Congresul PNL, iar Ludovic Orban 1.898.
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Acces interzis la agențiile Loto fără certificatul verde sau test negativ
Jucătorii împătimiți sau cei care joaca ocazional la Loto nu mai pot intra în agenții fără certificatul verde sau ...