KLM va oferi clienților săi bilete la bordul trenurilor operate de Thalys pe ruta Amsterdam-Schiphol-Bruxelles

KLM Royal Dutch Airlines şi Thalys au lansat un parteneriat prin intermediul căruia KLM cumpără pentru pasagerii săi locuri la bordul trenurilor de mare viteză operate de Thalys pe ruta Amsterdam-Schiphol-Bruxelles (şi retur), informează cele două companii prin intermediul unui comunicat, relatează Agerpres.
AGERPRES - vin, 22 iul. 2022, 16:29
KLM va oferi clienților săi bilete la bordul trenurilor operate de Thalys pe ruta Amsterdam-Schiphol-Bruxelles

Acest parteneriat va permite KLM Royal Dutch Airlines să opereze un zbor mai puţin între Aeroportul Internaţional Amsterdam Schiphol (AMS) şi Bruxelles în fiecare zi.

Scopul acestui proiect este de a creşte numărul pasagerilor care călătoresc cu trenul între Bruxelles şi Schiphol, în contextul în care majoritatea dintre aceştia sunt pasageri de transfer care continuă călătoria la bordul avioanelor KLM.

Colaborarea dintre cele două companii reprezintă un prim pas important în implementarea de către KLM a planului de acţiune dezvoltat de Guvernul Ţărilor de Jos pentru integrarea serviciilor feroviare cu cele aeriene.

Lansat în comun la sfârşitul anului 2020 de către Ministerul Infrastructurii şi Gospodăririi Apelor şi reprezentanţi ai Aeroportul Internaţional Amsterdam Schiphol, ProRail, KLM Royal Dutch Airlines şi NS Dutch Railways, planul prevede acţiuni şi măsuri concrete prin intermediul cărora călătoriile internaţionale pe calea ferată pot deveni o alternativă logică şi sustenabilă, care să completeze serviciile de transport aerian de persoane pe distanţe mai scurte de 700 de kilometri.

KLM oferă deja pasagerilor săi opţiunea de transfer într-un tren de mare viteză deţinut de Thalys în locul unui zbor pe ruta Bruxelles – Aeroportul Internaţional Amsterdam Schiphol (AMS) şi invers.

Înainte de izbucnirea pandemiei de COVID-19, între 20 şi 25% dintre pasageri, însemnând aproximativ 36.000 de clienţi KLM, au optat pentru această alternativă.

În prezent, KLM Royal Dutch Airlines, împreună cu NS Dutch Railways şi alte companii feroviare europene de căi ferate, caută modalităţi de a extinde această opţiune şi către alte destinaţii europene.

„Acest serviciu este primul rezultat concret al planului de acţiune pentru integrarea serviciilor feroviare cu cele aeriene, propus de Ministerului Infrastructurii şi Gospodăririi Apelor şi implementat împreună cu reprezentanţi ai Aeroportului Amsterdam-Schiphol, ProRail şi NS Dutch Railways. Prin intermediul acestuia ne dorim să oferim pasagerilor noştri o călătorie fără probleme, cu conexiuni între punctele de transfer feroviar şi aerian”, a declarat Boet Kreiken, vicepreşedinte executiv Customer Experience KLM.

Etapa de test va continua până pe 29 octombrie 2022, când va avea loc o evaluare aprofundată cu scopul de a identifica opţiunile de dezvoltare pentru acest tip de serviciu.

Te-ar mai putea interesa și
Se întrevede o posibilă criză a motorinei, pe măsură ce vine iarna. Cauze și explicații
Se întrevede o posibilă criză a motorinei, pe măsură ce vine iarna. Cauze și explicații
În condițiile unei cereri mai mare decât oferta, a capacității reduse de rafinare, a utilizării produselor petroliere în locul gazelor rusești și cu un embargou petrolier la orizont,......
Investițiile străine în agricultură și industria alimentară au scăzut cu peste 54% față de anul trecut, până la 28,7 milioane de euro. Topul investițiilor
Investițiile străine în agricultură și industria alimentară au scăzut cu peste 54% față de anul trecut, până la ...
Investițiile companilor străine în capital social al firmelor din România cu activități în agricultură și industria ...
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Mașini clasice și electrice, pe șoselele din Sibiu la Transylvania Classic
Orașul Sibiu și șoselele din județ vor fi, timp de trei zile, din nou punctul de întâlnire al mașinilor clasice și ...
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Corporatiștii din București s-au întors la birouri, traficul la metrou a crescut, dar e la jumătate față de 2019
Angajații marilor corporații lucrează în sistem hibrid, cu zile petrecute acasă, dar și la birou. Asta s-a văzut și ...