1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

News

Laburiştii se tem ca Theresa May va scoate un scor "în stilul Margaret Thatcher"

Partidul Conservator britanic condus de premierul Theresa May va obţine la alegerile anticipate din 8 iunie o victorie răsunătoare, 'în stilul lui Margaret Thatcher', dacă laburiştii nu vor reuşi până atunci să-şi îmbunătăţească scorul în sondaje, a avertizat vicepreşedintele Partidului Laburist, Tom Watson, transmite Reuters.

13 mai, 2017 | ECONOMICA.net

Într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul The Guardian, Tom Watson a estimat că laburiştii mai au 'un munte de trecut' până în ziua alegerilor, aluzie la rezultatele slabe pe care le au în sondaje.

'Dacă pe 8 iunie (Theresa May) va fi în fruntea sondajelor la fel ca la începutul campaniei, atunci va conduce o majoritate în stilul lui Margaret Thatcher', a spus Watson, amintind de victoriile obţinute de conservatori în alegerile din anii 1983 şi 1987.

În cazul în care Partidul Conservator va obţine o majoritate confortabilă în Camera Comunelor, 'va fi foarte greu să fie traşi la răspundere' pentru guvernarea ce va urma, a completat politicianul laburist.

Theresa May a anunţat pe 18 aprilie că a decis să convoace alegeri generale anticipate, scrutin pe care-l consideră singura cale de a garanta stabilitatea pentru anii ce vor urma. Ea şi-a mai argumentat hotărârea prin faptul că opoziţia laburistă şi liberal-democrată încearcă să pună obstacole în calea ieşirii Marii Britanii din UE, decisă în urma referendumului de anul trecut, motiv pentru care guvernul are nevoie de o majoritate clară în parlament în timpul negocierilor dificile privind Brexitul.

Conform unui sondaj publicat miercuri, conservatorii sunt cotaţi cu 46% în intenţiile de vor, iar laburiştii cu 30%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO