LafargeHolcim va reduce cheltuielile şi va creşte preţurile pentru a-şi majora profitul

LafargeHolcim, cel mai mare producător mondial de ciment, intenţionează să majoreze preţurile şi să reducă cheltuielile de capital pentru a-şi majora profitul în acest an, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Economica.net - joi, 17 mart. 2016, 18:32
LafargeHolcim va reduce cheltuielile şi va creşte preţurile pentru a-şi majora profitul

Grupul franco-elveţian a înregistrat în trimestrul patru din 2015 pierderi nete de 2,86 miliarde de franci elveţieni (două miliarde de lire sterline), din cauza costurilor legate de vânzările de active şi a operaţiunilor de restructurare, în urma fuziunii. Costurile cu fuziunea, restructurarea şi alte costuri excepţionale s-au ridicat la 407 milioane de franci elveţieni.

Profitul operaţional ajustat a scăzut cu 15,3%, la 1,40 miliarde de franci elveţieni, sub nivelul de 1,45 miliarde de franci elveţieni estimat de analişti.

Cheltuielile de capital vor fi menţinut sub nivelul de două miliarde de franci elveţieni, faţă de 2,5 miliarde de franci elveţieni în 2015.

‘Ne aşteptăm la majorarea cererii de ciment în America de Nord, pieţele din Europa sunt într-o situaţie mai bună în 2016 dar pieţele din China şi Brazilia rămân problematice’, a afirmat directorul general Eric Olsen.

Joi, acţiunile LafargeHolcim au scăzut cu 1,8%. Anul acesta titlurile au înregistrat un declin de aproximativ 20%.

În luna iulie a acestui an, Lafarge şi Holcim au anunţat că au finalizat procesul de fuziune, la 15 luni de la anunţarea intenţiei de fuziune în luna aprilie 2014.

Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi. Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...