LafargeHolcim va reduce cheltuielile şi va creşte preţurile pentru a-şi majora profitul

LafargeHolcim, cel mai mare producător mondial de ciment, intenţionează să majoreze preţurile şi să reducă cheltuielile de capital pentru a-şi majora profitul în acest an, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Economica.net - joi, 17 mart. 2016, 18:32
LafargeHolcim va reduce cheltuielile şi va creşte preţurile pentru a-şi majora profitul

Grupul franco-elveţian a înregistrat în trimestrul patru din 2015 pierderi nete de 2,86 miliarde de franci elveţieni (două miliarde de lire sterline), din cauza costurilor legate de vânzările de active şi a operaţiunilor de restructurare, în urma fuziunii. Costurile cu fuziunea, restructurarea şi alte costuri excepţionale s-au ridicat la 407 milioane de franci elveţieni.

Profitul operaţional ajustat a scăzut cu 15,3%, la 1,40 miliarde de franci elveţieni, sub nivelul de 1,45 miliarde de franci elveţieni estimat de analişti.

Cheltuielile de capital vor fi menţinut sub nivelul de două miliarde de franci elveţieni, faţă de 2,5 miliarde de franci elveţieni în 2015.

‘Ne aşteptăm la majorarea cererii de ciment în America de Nord, pieţele din Europa sunt într-o situaţie mai bună în 2016 dar pieţele din China şi Brazilia rămân problematice’, a afirmat directorul general Eric Olsen.

Joi, acţiunile LafargeHolcim au scăzut cu 1,8%. Anul acesta titlurile au înregistrat un declin de aproximativ 20%.

În luna iulie a acestui an, Lafarge şi Holcim au anunţat că au finalizat procesul de fuziune, la 15 luni de la anunţarea intenţiei de fuziune în luna aprilie 2014.

Holcim a intrat în România în anul 1997, iar în prezent deţine două fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare la Turda, 19 staţii ecologice de betoane, cinci staţii de agregate şi un terminal de ciment în Bucureşti. Compania are aproximativ 1.100 de angajaţi. Tot în România, Lafarge produce, de peste 15 ani, materiale de construcţii şi activează în sectorul de ciment, agregate şi betoane cu 40 de amplasamente industriale, unde operează peste 1.000 de angajaţi sau colaboratori.

Te-ar mai putea interesa și
Un deputat rus a propus crearea unui bloc de ţări după modelul Uniunii Sovietice
Un deputat rus a propus crearea unui bloc de ţări după modelul Uniunii Sovietice
Deputatul Mihail Şeremet, care reprezintă Crimeea (peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014) în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului federal rus) a propus marţi într-un......
BNR a majorat prognoza de inflaţie la 13,9% pentru finalul anului 2022
BNR a majorat prognoza de inflaţie la 13,9% pentru finalul anului 2022
Banca Naţională a României (BNR) a majorat la 13,9% prognoza de inflaţie pentru finalul acestui an şi estimează o inflaţie ...
Aproximativ 268.000 de hectare afectate de secetă, dintre care 55% cu grâu
Aproximativ 268.000 de hectare afectate de secetă, dintre care 55% cu grâu
Suprafață totală afectată de secetă a ajuns la 267.985 ha, comunicată până la această dată de către 30 județe, ...
Mugur Isărescu: Cu ROBOR băncile au cam sărit calul. Sper şi cred că în curând ROBOR se va apropia de nivelul ratei dobânzii de politică monetară
Mugur Isărescu: Cu ROBOR băncile au cam sărit calul. Sper şi cred că în curând ROBOR se va apropia de nivelul ratei ...
Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că ROBOR a cam sărit calul, chiar dacă ...