1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Lagardere cedează acţiunile pe care le deţine la Le Parisien şi L'Equipe pentru 91,4 milioane euro

Grupul de media Lagardère a anunţat, marţi, că va ceda grupului Amaury cele 25% din acţiunile pe care le deţine în societatea Les Editions P. Amaury, proprietara publicaţiilor Le Parisien şi L'Equipe, pentru o sumă de 91,4 milioane de euro, informează AFP.

02 apr, 2013 | Mediafax

Potrivit unui comunicat al Lagardère, vânzarea va fi definitivată după ce va fi aprobată de consiliul de administraţie şi de adunarea generală a acţionarilor grupului Amaury, compania mamă a societăţii Les Editions P. Amaury, care, pe lângă titlurile Le Parisien şi L'Equipe, mai deţine drepturile de organizare a unor evenimente sportive importante, precum Turul Franţei.

În prezent, grupul controlat de Arnaud Lagardère se află într-un proces de reorganizare şi valorizare a operaţiunilor sale.

Arnaud Lagardère a anunţat că participaţiile minoritare ale grupului său în alte societăţi vor fi cedate, astfel avându-se în vedere deblocarea fluxurilor financiare ale companiei.

Cedarea acţiunilor pe care le deţinea la editorul publicaţiilor zilnice Le Parisien şi L'Equipe reprezintă primul pas făcut de Lagardère în ton cu noua sa strategie. După această cesiune, Lagardère este încă în căutarea unei soluţii pentru cele 20% din acţiunile pe care le deţine la Canal+ Franţa şi pentru cele 42% din acţiunile pe care le deţine la revista Marie-Claire.

În 2011, grupul Lagardere a cedat trustului american Hearst, pentru 651 de milioane de euro, divizia sa de reviste internaţionale, printre care şi versiunile străine ale publicaţiei Elle. De asemenea, Lagardère vrea să cedeze până în vară participaţia sa de 7,5% în grupul aeronautic EADS (European Aeronautic Defence and Space Company), pentru care speră să obţină o sumă de peste 2 miliarde de euro.

După o pierdere netă de peste 700 de milioane de euro, cauzată în special de lipsa de performanţă a operaţiunilor sale în domeniul sportiv în 2011, grupul Lagardère şi-a revenit în 2012, când a înregistrat un profit de 89 de milioane de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO