Liberalizarea pieței de energie: Restart Energy, furnizorul atent la nevoile consumatorilor

Odată cu venirea verii, se apropie termenul limită până la care românii își mai pot schimba furnizorul de energie electrică. Piața de electricitate a devenit complet liberalizată la data de 01 ianuarie 2021, ceea ce înseamnă că românii nu vor mai plăti prețurile stabilite de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE), ci vor trebui să compare și să își aleagă de pe piața liberă un furnizor și o ofertă care li se potrivește cel mai bine.
Ion Dobreanu - joi, 27 mai 2021, 10:51
Liberalizarea pieței de energie: Restart Energy, furnizorul atent la nevoile consumatorilor

ANRE ajută consumatorii casnici să găsească furnizorul potrivit printr-un comparator de tarife de furnizare a energiei electrice. Acest comparator va afișa ofertele în ordine crescătoare a prețurilor, cu cel mai mic preț pe prima poziție.

Cu toate acestea, prețul nu este singurul criteriu după care românii ar trebui să își aleagă un nou furnizor. Restart Energy nu numai că oferă un preț avantajos la energie și gaz, ci este un furnizor care este alături de clienții săi și îi sprijină la fiecare pas, cu suport 24/7 în caz de deranjamente și cel mai rapid timp de răspuns pentru contractare și solicitări.

Furnizor român, înființat în Timișoara, misiunea Restart Energy este să ofere cea mai plăcută experiență de furnizare energie electrică și gaze naturale. De-a lungul anilor, acesta a pus pe primul loc confortul clientului și comunicarea eficientă.

Procesele au fost digitalizate și birocrația eliminată, ceea ce înseamnă că procedura de schimbare a furnizorului este rapidă, fără să fie necesară deplasarea clientului la sediu sau deplasarea echipei Restart Energy la domiciliul acestuia. Astfel, compania pune la dispoziție un formular de schimbare a furnizorului 100% online, scurt, intuitiv și prietenos. În 4 pași simpli, furnizorul va fi schimbat, fără nicio întrerupere sau vreun cost ascuns, iar Restart Energy se va ocupa de toate demersurile necesare acestei schimbări. Mai mult decât atât, plata facturilor se poate face și ea online, fără să fie nevoie să te conectezi la contul de client.

Comunicarea ușoară și eficientă cu furnizorul este alt criteriu pe care românii ar trebui să îl ia în considerare, pentru o relație de lungă durată. Restart Energy oferă câteva beneficii și în cazul acesta: call center 24/7 pentru urgențe și probleme legate de distribuție, consultant pe WhatsApp care va răspunde în mai puțin de două minute și consultant live pe chat-ul pus la dispoziție pe website. Toate acestea oferă suport constant în momentele dificile și un timp scurt de rezolvare a problemelor.

Schimbarea furnizorului de energie electrică nu este obligatorie, dar este recomandată. În momentul de față, contractul tău de energie electrică este deținut de un furnizor de ultimă instanță (FUI), care este obligat să îți furnizeze energie electrică până la data de 30 iunie 2021. Dacă până la această dată nu ai ales un furnizor de pe piața liberă și încă te afli în regim reglementat, acest lucru va deveni mai costisitor și vei ajunge să plătești mai mult pentru furnizarea energiei electrice.

Indiferent de furnizorul ales, trebuie să știi următoarele:

  • Furnizarea de energie electrică nu va fi oprită pe parcursul schimbării;
  • Îți păstrezi dreptul la intervențiile gratuite garantate prin lege, ale distribuitorului de energie sau gaz, atunci când sunt probleme de rețea în zona ta;
  • Schimbarea furnizorului nu necesită modificări tehnice la instalația de energie electrică existentă.

Despre Restart Energy
Restart Energy este un furnizor național și independent de energie electrică și gaze naturale pentru locuințe și companii, cu capital 100% românesc, înființat în Timișoara, în timpul perioadei de liberalizare a acestui sector în România.

Pe parcursul a celor 5 ani de la înființare, Restart Energy a devenit un furnizor de încredere pentru 40,000 de clienți casnici, 5,000 de companii, cu peste 500 de milioane kWh furnizați, ca o consecință a faptului că este prima companie de pe piața românească ce oferă posibilitatea de schimbare a furnizorului online, fără birocrație. Concentrarea Restart Energy se mulează pe ambele segmente de piață, atât pentru clienți casnici, cât și business. Printre clienții business se numără Profi, Medlife, Alumil, Bioclinica, Valeo, Wetterbest, Cottontex etc.

Pe lângă un furnizor de încredere, orientat spre clienți, Restart Energy a fost dintotdeauna o companie orientată spre oameni. De la înființare și până acum, a desfășurat o serie de acțiuni umanitare, în domenii ca sănătatea, educația și mediul înconjurător. Printre cele mai recente proiecte de responsabilitate socială putem menționa susținerea educației online prin dotarea școlilor cu laptopuri și donarea profitului obținut în Banat către Spitalul de Boli Infecțioase “Victor Babeș” din Timișoara, pentru lupta împotriva Covid-19.

De asemenea, Restart Energy contribuie la dezvoltarea infrastructurii energetice a României și la echilibrarea balanței energetice. Aceștia au investit aproximativ 30 de milioane de dolari în dezvoltarea unui proiect solar de 45 MW în localitatea Sărmășag, județul Sălaj. Banii au fost investiți în construcția unui parc care va fi pus în funcțiune în primul trimestru din 2022. Parcul va avea o producție anuală de energie de 55 mil.KWh – suficientă pentru alimentarea a aproximativ 30.000 de gospodării cu energie verde. Prin punerea în funcțiune a acestuia se va evita eliberarea în atmosferă a 1,23 mil tone CO2 pe perioada de operare de 25 ani.

Mai multe detalii despre furnizor pe https://restartenergy.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia Rusiei în Ucraina anunţă o nouă eră în Europa, consideră premierul polonez Donald Tusk
Invazia rusă în Ucraina, începută cu peste doi ani în urmă, anunţă o nouă eră în Europa, o perioadă caracterizată de ostilitate, consideră premierul polonez Donald Tusk, transmite......
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază ...
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...