1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

News

Lichiditatea Fondului Proprietatea pe BVB a crescut după listarea secundară al Bursa din Londra

Lichiditatea Fondului Proprietatea /FP/ pe piaţa de capital din România a crescut după listarea secundară a FP la Bursa din Londra, potrivit administratorului Fondului - compania Franklin Templeton Investment Management Limited UK.

17 aug, 2015 | Agerpres

În anticiparea listării secundare pe London Stock Exchange în luna aprilie, valoarea medie zilnică de tranzacţionare (VMZT) a Fondului pe Bursa de Valori Bucureţti a crescut cu 17% în luna respectivă, în comparaţie cu primul trimestru al anului 2015. Proporţia Fondului în VMZT totală a Bursei de Valori Bucureşti a crescut de la 26% în T1 la aproape 30% în aprilie, datorită interesului crescut şi a tranzacţionării premergătoare listării pe LSE.

În luna mai s-a observat o scădere atât în lichiditatea Fondului, precum şi în valoarea medie zilnică de tranzacţionare a BVB, însă lunile ulterioare au arătat o inversare completă, astfel încât lichiditatea medie a Fondului pe BVB a crescut din nou în luna iunie cu 19% şi cu peste 52% în iulie 2015 în comparaţie cu media din T1 2015. Mai mult, proporţia Fondului a atins un nivel record de 32% din VMZT a Bursei de Valori Bucureşti în luna iulie.

Potrivit administratrorului FP, pe lângă noua linie de lichiditate creată odată cu listarea Fondului pe LSE, lichiditatea Fondului pe Bursa de Valori Bucureşti a crescut de asemenea, având un impact pozitiv asupra lichidităţii totale a pieţei de capital din România.

'Suntem foarte mulţumiţi să vedem impactul pozitiv al listării secundare pe London Stock Exchange. Obiectivul nostru a fost să aducem Fondul Proprietatea pe o piaţă unde investitorii internaţionali ar avea acces mai uşor la Fond. Evoluţia structurii acţionariatului nostru până în prezent demonstrează că am îndeplinit acest obiectiv. Observăm în continuare un interes crescut pentru Fond, având în vedere dimensiunea programului de GDR-uri pe LSE, care în prezent reprezintă aproximativ 32% dintre toate acţiunile disponibile. Acestea sunt veşti bune pentru România, care acum e mai accesibilă investitorilor străini, existând astfel un impact pozitiv asupra pieţei de capital locale', a declarat Grzegorz Konieczny, vicepreşedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group şi administrator de portofoliu al Fondului Proprietatea.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO