Liga Campionilor 2011-2012 în cifre: Oţelul Galaţi printre cele mai slabe echipe

Site-ul oficial al UEFA a dat publicităţii o statistică a ediţiei 2011-2012 a Ligii Campionilor, pe care o prezentăm în continuare:
Economica.net - mar, 22 mai 2012, 06:04
Liga Campionilor 2011-2012 în cifre: Oţelul Galaţi printre cele mai slabe echipe

0: Trei echipe nu au reuşit să obţină niciun punct în faza grupelor – Villarreal, Oţelul Galaţi şi Dinamo Zagreb.

1: APOEL Nicosia a devenit prima echipă din Cipru care a trecut de faza grupelor şi a ajuns până în sferturile de finală.

4: În cele patru ocazii în care finala s-a jucat la Munchen, mereu a fost o câştigătoare în premieră. Chelsea s-a alăturat echipelor Nottingham Forest (1979), Olympique Marseille (1992) şi Borussia Dortmund (1997).

5: Real Madrid a devenit a cincea echipă care a câştigat toate cele şase meciuri din faza grupelor, după AC Milan (1992/93), Paris Saint-Germain (1994/95), Spartak Moscova (1995/96) şi FC Barcelona (2002/03).

6: Finala dintre Chelsea Londra şi Bayern Munchen a fost a şasea în Cupa Campionilor între o echipă engleză şi una germană. Cu excepţia celei din 1975, când Bayern a învins Leeds United, toate celelalte au fost câştigate de englezi.

7: De şapte minute a avut nevoie Batefimbi Gomis pentru a marca trei goluri în partida Dinamo Zagreb – Olympique Lyon, scor 1-7, şi a bate recordul deţinut de Mike Newell. Gomis, care a mai înscris un gol, este al şaptelea jucător care a marcat de patru ori într-un meci.

10.84: De 10 secunde şi 84 de sutimi a avut nevoie Jonas pentru a înscrie în meciul FC Valencia – Bayer Leverkusen, scor 3-1. Acesta a fost al doilea cel mai rapid gol din istoria Ligii Campionilor.

12: A fost al 12-lea succes al unei echipe engleze în cea mai importantă competiţie europeană de cluburi.

14: Lionel Messi a devenit primul jucător care a câştigat de patru ori titlul de golgheter al Ligii Campionilor, egalând recordul lui Jose Altafini (AC Milan), care a înscris 14 goluri în sezonul 1962-1963.

16: Este numărul de ediţii ale Ligii Campionilor în care a marcat Ryan Giggs (Manchester United). Galezul a devenit cel mai vârstnic marcator al competiţiei la 37 de ani şi 289 de zile, prin reuşita din meciul cu Benfica Lisabona, de la 14 septembruie 2011.

20: Barcelona a marcat 20 de goluri în faza grupelor şi a egalat recordul deţinut de Manchester United din sezonul 1998-1999.

22: Dinamo Zagreb a primit 22 de goluri în faza grupelor, cele mai multe din istoria Ligii Campionilor.

23: Real Madrid a ajuns de 23 de ori în semifinalele competiţiei, reuşind 12 victorii şi 11 înfrângeri.

28: Bayern Munchen a fost prima echipă care a jucat finala pe teren propriu după 28 de ani. În 1984, AS Roma a fost învinsă, acasă, la loviturile de departajare, de FC Liverpool.

35 : Bayern Munchen a a avut 35 de acţiuni concretizate în primele 90 de minute ale finalei, cele mai multe reuşite de o echipă în actuala ediţie.

68: Barcelona a avut 68 la sută posesia balonului în Liga Campionilor, Bayern Munchen fiind a doua, cu 60 la sută.

Te-ar mai putea interesa și
Imigranţii calificaţi ajută economia spaniolă să devanseze alte economii europene
Imigranţii calificaţi ajută economia spaniolă să devanseze alte economii europene
Spania este ţara cu cea mai mare rată a şomajului din Europa, însă, pentru Sara Hernandez, un arhitect de sisteme informatice din Venezuela, a fost locul în care şi-a găsit extrem de rapid un......
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata a crescut în primele două luni ale acestui an cu 3,2%
Cifra de afaceri din comerţul cu ridicata, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, a crescut în primele ...
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi pentru a protesta împotriva austerităţii din educaţie
Guvernul argentinian a redus bugetul universităţilor publice cu 71% – Sute de mii de oameni au ieşit pe străzi ...
Sute de mii de oameni au ieşit marţi pe străzi în Argentina pentru a protesta împotriva reducerilor de cheltuieli în ...
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc în regiuni ruse după atacuri cu drone dinspre Ucraina – autorităţi ruse
Infrastructuri energetice au luat foc miercuri în regiunea rusă Smolensk, la circa 400 de km de frontiera cu Ucraina, după ...