Lucrările de construcţii au crescut în primele două luni cu 5,3%

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele două luni ale anului atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 5,3%, respectiv cu 5,7%, a anunţat vineri INS.
Economica.net - vin, 06 apr. 2012, 07:08
Lucrările de construcţii au crescut în primele două luni cu 5,3%

Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi, în serie brută, la lucrările de reparaţii capitale (35,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (32,2%). Lucrările de construcţii noi au crescut însă cu 33,4%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a avut o evoluţie pozitivă la construcţiile inginereşti (creştere de 28,3%). La clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 36,7%, respectiv cu 11,2%, se arată într-un comunicat al INS.

Creşterea indicatorului serie ajustată a fost evidenţiată la lucrările de construcţii noi (38,1%). La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente s-au înregistrat scăderi de 33%, respectiv 22,1%. Pe obiecte de construcţii au fost raportate scăderi la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 41,3%, respectiv cu 3,3%. Construcţiile inginereşti au crescut cu 25,5%.

În februarie, comparativ cu luna precedentă, volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a crescut cu 13,4%, urmare a evoluţiei ascendente a lucrărilor de construcţii noi (18,9%). La lucrările de reparaţii capitale s-a înregistrat o scădere cu 1,5%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 21,4%, respectiv cu 10,7%. La clădirile nerezidenţiale a avut loc o scădere cu 5,1%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2012, comparativ cu luna ianuarie 2012, a înregistrat o creştere cu 1,7%.

Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,7% şi la lucrările de construcţii noi cu 6,1%. Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 10,2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a crescut la construcţiile inginereşti cu 12,5%. La clădirile nerezidenţiale şi la clădirile rezidenţiale s-au înregistrat scăderi cu 19,2%, respectiv cu 9,2%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 7,4%. Pe elemente de structură s-a înregistrat o creştere la lucrările de construcţii noi cu 23,9%. La lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au avut loc scăderi cu 41,2%, respectiv cu 10%.

Pe obiecte de construcţii s-a înregistrat o creştere la construcţiile inginereşti cu 45,5%. La clădirile rezidenţiale şi la cele nerezidenţiale volumul lucrărilor a scăzut cu 39,1%, respectiv cu 25,1%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna februarie 2012, comparativ cu luna februarie 2011, a crescut cu 6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de construcţii noi cu 24,9% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 6,1%. La lucrările de reparaţii capitale a avut loc o scădere cu 36,8%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor a crescut la construcţiile inginereşti, cu 35%. La clădirile rezidenţiale şi la cele nerezidenţiale s-au înregistrat scăderi cu 44,2%, respectiv cu 19,1%.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la cereale
Guvernul polonez va acorda subvenţii de peste 500 de milioane de dolari fermierilor afectaţi de preţurile scăzute la ...
Guvernul polonez va plăti fermierilor subvenţii în valoare de 2,1 miliarde de zloţi (516,49 milioane de dolari), pentru a-i despăgubi pentru preţurile scăzute la cereale, potrivit unui proiect......
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Orban: Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina
Ungaria nu se va implica de nicio parte a războiului dintre Rusia şi Ucraina, cât timp are un "guvern naţional", a declarat ...
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Autostrada Lugoj – Deva: UMB a început să aducă în șantier utilaje pentru secțiunea tunelurilor FOTO
Pasionații de infrastructură au postat vineri imagini cu utilaje aduse de UMB pe secțiunea lipsă din Autostrada Lugoj ...
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, ...