1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Imobiliare

Lucrările de construcţii au crescut la zece luni cu 0,9% ca serie brută

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în primele zece luni cu 0,9% ca serie brută, dar s-a redus cu 1,3% ca ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, pe fondul scăderii la construcţii noi, cu 10%, a anunţat luni Institutul Naţional de Statistică (INS).

09 dec, 2013 | Mediafax

Ca serie brută, la lucrările de reparaţii capitale volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 28,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 17,8%. Lucrările de construcţii noi au scăzut cu 8,5%, se arată într-un comunicat al INS.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 6,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 1,2%, iar construcţiile inginereşti au scăzut cu 0,1%.

Ca serie ajustată, lucrările de reparaţii capitale şi lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 31,2%, respectiv cu 13,9%. Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat creşteri la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 7,6%, respectiv cu 1,1%, în timp ce construcţiile inginereşti au scăzut cu 3,6%.

"În luna octombrie 2013, volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a crescut faţă de luna septembrie 2013 cu 14,1%, creştere evidenţiată astfel: la lucrările de construcţii noi cu 17,5%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 12,3% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 2,5%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti cu 25,6% şi la clădirile nerezidenţiale cu 2,3%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 17,6%", se arată în comunicat.

Ca serie ajustată, creşterea a fost de 4% în octombrie faţă de septembrie.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,6%, respectiv cu 7,4%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO