Lucrările de construcţii, în scădere cu 71% în ianuarie faţă de luna decembrie

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut în ianuarie 2015 ca serie brută cu 12,2%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,9% faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, însă a scăzut cu 70,9%, ca serie brută, şi cu 5,4% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate raportat la decembrie 2014.
Economica.net - joi, 12 mart. 2015, 08:30
Lucrările de construcţii, în scădere cu 71% în ianuarie faţă de luna decembrie

Potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS), în ianuarie 2015, comparativ cu ianuarie 2014, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 12,2%. Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 22,6% şi la lucrările de construcţii noi cu 17,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 6,5%.

Pe obiecte de construcţii, au crescut clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale cu 53,9%, respectiv cu 27,7%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 6,0%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 12,9%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri astfel: lucrările de reparaţii capitale cu 25,3%, lucrările de construcţii noi cu 19,3% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 2,3%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 47,6%, respectiv cu 29,3%. Construcţiile inginereşti au scăzut cu 11,8%.

Comparativ cu decembrie 2014, în ianuarie 2015, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, ca serie brută, cu 70,9%, scădere evidenţiată astfel: lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 74%, lucrările de construcţii noi cu 70,2% şi lucrările de reparaţii capitale cu 69,1%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 75%, clădirile nerezidenţiale cu 68,9% şi la clădirile rezidenţiale cu 58,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, s-a înregistrat o scădere cu 5,4%, evidenţiată astfel: lucrările de construcţii noi cu 12,6%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 10,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 0,2%.

Pe obiecte de construcţii s-au înregistrat scăderi la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 11,5%, respectiv cu 8,8%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 21,7%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Qualysoft România a încheiat anul 2021 cu o creștere de peste 85% a cifrei de afaceri
Qualysoft România a încheiat anul 2021 cu o creștere de peste 85% a cifrei de afaceri
Compania de servicii software Qualysoft Romania a înregistrat o creștere de peste 85% a cifrei de afaceri comparativ cu ...
Banca Națională a Ungariei a crescut rata dobănzii de referință pentru a opta lună consecutiv, din cauza inflației scăpate de sub control
Banca Națională a Ungariei a crescut rata dobănzii de referință pentru a opta lună consecutiv, din cauza inflației ...
Banca Centrală a Ungariei (NBH) a majorat marţi rata dobânzii de referință, pentru a opta lună consecutiv, după ce ...
Bosch şi Cariad, divizie a Volkswagen, se aliază pentru a dezvolta vehicule autonome
Bosch şi Cariad, divizie a Volkswagen, se aliază pentru a dezvolta vehicule autonome
Furnizorul de componente auto Bosch şi Cariad, divizia de software a Volkswagen, au acceptat să coopereze în domeniul ...