1EUR = 4.8641 RON | Bucureşti 30 º

Imobiliare

Lucrările de construcţii noi au scăzut în primele opt luni cu 10,3%

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele opt luni, faţă de aceeşi perioadă a anului trecut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi sezonalitate, cu 0,6%, respectiv 2,8%, influenţat de construcţiile noi, unde reducerea a fost de 10,3%.

08 oct, 2013 | Mediafax

"Pe elemente de structură, la lucrările de construcţii noi s-a înregistrat o scădere cu 10,3% (ca serie brută, n.r.). Creşteri au fost la lucrările de reparaţii capitale (+29,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+16,5%). Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 2,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 1,8%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 13,1%", se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

În august, lucrările de construcţii au crescut faţă de luna anterioară cu 1,4% ca serie brută, însă ca serie ajustată au scăzut cu 1%. Faţă de august 2012 indicatorii sunt mai mari cu 7,7%, respectiv 5,6%.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO