Lucrările la cartierul de locuinţe din Craiova construit de o firmă chineză vor fi reluate în luna noiembrie

Lucrările la cartierul de locuinţe din Craiova construit de firma chineză Shandong Ningjian vor fi reluate în luna noiembrie, după ce în urmă cu aproximativ o lună ritmul a fost redus din cauza problemelor financiare ale constructorului.
Economica.net - joi, 08 oct. 2015, 11:49
Lucrările la cartierul de locuinţe din Craiova construit de o firmă chineză vor fi reluate în luna noiembrie

Cartierul de locuinţe se construieşte pe un teren concesionat de la Primăria Craiova în baza unui memorandum de înţelegere semnat în septembrie 2014 la Beijing, de primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, preşedintele firmei NinjiangConstruction Group Co Ltd, Yang Gencai, şi Hu Huibang, managerul general al Băncii de Dezvoltare a Chinei, în prezenţa premierilor din România şi China, Victor Ponta şi Li Keqiang.

Corneliu Stănescu, reprezentantul firmei Shandong, a declarat, joi, pentru AGERPRES că în acest moment se aşteaptă deblocarea creditului de către Banca de Dezvoltare a Chinei, prin care este asigurată finanţarea lucrărilor, care a solicitat un raport de evaluare întocmit de o firmă de avocatură din România.

‘În luna noiembrie se va da drumul lucrărilor în forţă, pentru că avem absolut toată documentaţia în regulă, iar firma-mamă din China asigură garanţia. Conform procedurii, trebuie să existe acest raport din partea unei firme de avocatură căreia noi i-am pus la dispoziţie toată documentaţia’, a spus Corneliu Stănescu.

Potrivit sursei citate, acordarea creditului a fost întârziată, întrucât primul raport de audit realizat de o altă societate a fost negativ, motiv pentru care atât banca, cât şi constructorul, au solicitat un al doilea raport.

Reprezentantul firmei a mai afirmat că în acest moment pe şantier sunt prezenţi toţi constructorii şi asigură lucrări de întreţinere şi mentenanţă.

Tot în luna noiembrie va începe şi contractarea locuinţelor, numărul cererilor acoperind toate cele peste 1.800 de garsoniere şi apartamente.

‘Cererile au fost depuse la Primăria Craiova, iar noi am preluat listele depuse în prima etapă şi vom începe să îi contactăm pe solicitanţi. Cereri se pot depune în continuare până la vânzarea ultimului apartament’, a mai afirmat Stănescu.

La Primăria Craiova au fost depuse în prima etapă 1.650 de cereri din partea unor persoane, 127 de cereri din partea personalului MApN şi 87 de cereri de către persoane care au domiciliul în alte localităţi decât în municipiul Craiova.

Cartierul de locuinţe se construieşte pe amplasamentul unei foste unităţi militare, lucrările au început în luna martie, iar preţul de vânzare al apartamentelor este de 400 euro/m.p., fără TVA. Memorandumul prevede colaborarea între firma de construcţii, bancă şi Primăria Municipiului Craiova pentru o investiţie în peste 1.800 de locuinţe, în valoare de peste 35 milioane euro.

Banii provin de la Banca de Dezvoltare a Chinei, care creditează firma de construcţii care câştigat licitaţia pentru concesiunea unui teren de 7 ha, la Craiova.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia are mari șanse să prindă contractul pentru construirea unei a doua centrale nucleare în Turcia
Rusia are mari șanse să prindă contractul pentru construirea unei a doua centrale nucleare în Turcia
Grupul Rosatom Corp., controlat de statul rus, este "într-o poziţie avansată", pentru a construi cea de-a doua centrală nucleară din Turcia, o nouă dovadă a creşterii legăturilor dintre......
Producția de bere la nivel mondial a scăzut anul trecut. Industria mizează pe o producție stabilă în acest an în condițiile unei piețe dificile
Producția de bere la nivel mondial a scăzut anul trecut. Industria mizează pe o producție stabilă în acest an în condițiile ...
Producţia mondială de bere a scăzut anul trecut cu aproape 1,7 miliarde litri, până la 188 de miliarde de litri, un ...
Ce spune ministrul Energiei despre exporturile de energie electrică spre Ucraina
Ce spune ministrul Energiei despre exporturile de energie electrică spre Ucraina
În condițiile în care Ucraina, țară afectată de agresiunea rusă, importă zi de zi energie electrică din zona de ...
Aproape 20 de state UE au avertizat Budapesta că sprijinul pentru Ucraina rămâne o prioritate și sub președinția ungară a Consiliului Uniunii Europene
Aproape 20 de state UE au avertizat Budapesta că sprijinul pentru Ucraina rămâne o prioritate și sub președinția ungară ...
Circa 20 de ţări membre UE au avertizat, marţi, Budapesta că sprijinul pentru Ucraina trebuie să rămână o prioritate ...