Lucrările la centura municipiului Târgoviştei se reiau, termenul de finalizare fiind decembrie 2018

Lucrările la centura ocolitoare a municipiului Târgoviştei, proiect început cu fonduri europene a cărui execuţie a fost întreruptă de mai multe ori, vor fi reluate în luna iunie, iar termenul de finalizare a acestora este decembrie 2018, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, primarul Cristian Stan.
Economica.net - mar, 13 iun. 2017, 13:52
Lucrările la centura municipiului Târgoviştei se reiau, termenul de finalizare fiind decembrie 2018

”Săptămâna trecută am semnat contractul de execuţie de lucrări, am negociat termenul contractual, am ajuns ca finalizarea pe contract să însemne 1 decembrie 2018, urmând ca până la finalul lui 2018 să facem toate formalităţile de încheiere a contractului. Săptămâna aceasta constructorul va depune garanţia de bună execuţie, urmând să dăm ordinul de începere a lucrărilor. Au şi început cu organizarea de şantier şi sper ca într-o săptămână, maxim 10 zile, să înceapă lucrările”, a precizat primarul Cristian Stan.

Edilul spune că prioritare vor fi lucrările la poduri şi pasaje rutiere de pe traseul centurii ocolitoare a municipiului Târgovişte.

”Cu prioritate vor fi abordate podurile şi pasajele rutiere pentru că reprezintă segmentul de lucrări care necesită cel mai îndelungat timp, sunt nişte timpi tehnologici care trebuie respectaţi. Noi facem toate eforturile ca până la 1 decembrie 2018 centura Târgoviştei să fie finalizată. Lucrările sunt efectuate de o asociere, iar lider de asociere este SC Telor, este o firmă din Bucureşti. Valoarea lucrărilor este de 53 de milioane de lei”, a precizat sursa citată.

Proiectul european de realizare a centurii a fost accesat în 2009, iar până în acest moment s-au efectuat lucrări reprezentând 27% din totalul celor ce trebuie realizate.

”S-a lucrat puţin la canalizare, s-a lucrat la asfaltări. Nu au fost abordate, din păcate, lucrările la poduri. Expertiza a arătat că parte din lucrările de asfaltare s-au degradat în timp”, a mai spus primarul.

Până acum s-au cheltuit fonduri europene aferente realizării a 27% din lucrări, pentru restul sumei necesare Primăria Târgovişte accesând un credit.

În cazul în care lucrările nu vor fi gata până la sfârşitul anului 2018, se vor pierde banii europeni cheltuiţi pentru lucrările realizate până acum, a explicat primarul.

Proiectul european accesat în 2009 de municipiul Târgovişte avea o finanţare de 88,7 milioane lei, dintre care 70,2 milioane de lei bani nerambursabili. Iniţial, partea de execuţie ar fi trebuit finalizată în luna august 2012, dar a fost reziliat contractul încheiat cu SC Cast SRL din cauza întârzierii lucrărilor. Acestea au fost abandonate din 2012, la acel moment fiind efectuate în proporţie de aproape 27%.

În vara anului 2015 a fost organizată altă licitaţie, iar câştigător al procedurii a fost asocierea dintre SC Good Prod SRL şi SK 13 Patstroy JSC. Timp de trei luni au fost efectuate în mare parte înlocuiri de borduri, iar apoi lucrările au fost oprite, primăria organizând o nouă licitaţie.

Investiţia urmăreşte, pe lângă modernizarea şi reabilitarea a 13,8 kilometri de drum, şi extinderea şoselei de centură la patru benzi de circulaţie, acolo unde va fi posibil, precum şi reabilitarea podurilor şi a pasajelor aflate pe traseu, realizarea unei reţele de canalizare, reabilitarea trotuarelor şi a sensurilor giratorii.

Te-ar mai putea interesa și
1,2 km de conductă de termoficare reabilitați, dați în folosință în București
1,2 km de conductă de termoficare reabilitați, dați în folosință în București
Compania Municipală Energetica Servicii București a realizat probele de presiune pentru încă două tronsoane de conductă magistrală de termoficare, în Obiectivul 4 – Magistrala II-III......
Zilele însorite și calde vor alterna cu cele ploioase și reci în luna mai – prognoză ANM
Zilele însorite și calde vor alterna cu cele ploioase și reci în luna mai – prognoză ANM
Vremea va fi instabilă în luna mai, zilele însorite şi calde, uneori chiar caniculare, alternând cu zilele reci şi ...
Mesaj important de la Ryanair pentru toți cei care zboară spre Marea Britanie
Mesaj important de la Ryanair pentru toți cei care zboară spre Marea Britanie
Ryaniar, cea mai mare companie aeriană din Europa, a transmis un anunț important pasagerilor care zboară spre și dinspre ...
Porți de protecție la metrou: Ce se mai întâmplă cu proiectul – pilot din stația Berceni
Porți de protecție la metrou: Ce se mai întâmplă cu proiectul – pilot din stația Berceni
Poarta de protecție din cadrul proiectului - pilot din stația de metrou Berceni a fost omologată și urmează să fie ...