1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 3 º

Extern

Lufthansa transferă 33 de avioane către subsidiara sa Eurowings, după aprobarea tranzacţiei cu Air Berlin

Flota Eurowings, divizia low-cost a Lufthansa, va beneficia de încă 33 de aeronave, după ce Comisia Europeană (CE) a aprobat tranzacţia prin care operatorul aerian german va achiziţiona LGW, o subsidiară a Air Berlin, aflată în faliment,transmit DPA şi Reuters.

21 dec, 2017 | Agerpres

 În urma tranzacţiei, 20 de avioane Bombardier Dash 8 Q400 şi 13 aeronave Airbus A320 vor fi incluse în flota Eurowings, unde vor fi aduşi şi foştii angajaţi ai LGW. Încheierea oficială a acordului ar urma să aibă loc în ianuarie, a anunţat joi Lufthansa.

Joi, CE a aprobat parţial preluarea unor active ale Air Berlin de către Lufthansa, cu condiţia ca operatorul aerian german să facă unele concesii, pentru a evita excesiva dominare a pieţei.

În august, Air Berlin şi-a declarat insolvenţa, după ce principalul său acţionar, compania Etihad Airways din Abu Dhabi, a încetat să îi mai acorde sprijin financiar. Acest anunţ a obligat Guvernul german să vină în sprijinul operatorului aerian cu un credit punte, pentru ca avioanele Air Berlin să poată zbura în continuare.

Lufthansa a făcut în octombrie o ofertă de 210 milioane de euro pentru o parte a activelor Air Berlin (înregistrate sub numele LG Walter), dar grupul german trebuie să convingă autorităţile europene din domeniul concurenţei că nu va beneficia de o poziţie dominantă pe piaţa germană de transport aerian.

Joi, CE a aprobat tranzacţia, dar a cerut restricţionarea operaţiunilor Lufthansa de la aeroportul din Duesseldorf.

Săptămâna trecută, şi operatorul aerian britanic easyJet a obţinut aprobarea Comisiei Europene pentru a prelua o parte din activele Air Berlin.

Comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, a subliniat că planurile easyJet nu vor reduce concurenţa.

''Decizia noastră va ajuta easyJet să-şi extindă prezenţa la aeroporturile din Berlin şi să înceapă să concureze pentru noi rute, în beneficiul consumatorilor'', a afirmat Margrethe Vestager.

Investigaţia Comisiei Europene a arătat că easyJet va continua să se confrunte cu o concurenţă strânsă din partea operatorilor aerieni mari, cum ar fi Lufthansa şi Ryanair, la rutele din şi spre Berlin.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO