MAE – ultimele informaţii privind seismul din Italia: Cinci români răniţi şi 18 au fost daţi dispăruţi

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că, potrivit ultimelor informaţii, numărul cetăţenilor români răniţi în urma cutremurului care a afectat regiunea centrală a Italiei a crescut la 5, potrivit Agerpres.
Economica.net - joi, 25 aug. 2016, 17:08
MAE - ultimele informaţii privind seismul din Italia: Cinci români răniţi şi 18 au fost daţi dispăruţi

Potrivit MAE, în ceea ce priveşte semnalările privind cetăţenii români daţi dispăruţi, numărul cazurilor aflate în atenţia ministerului este, până la acest moment, de 18 persoane.

Verificările complexe sunt efectuate de echipele consulare mobile atât în baza informaţiilor oficiale furnizate de către autorităţile italiene, cât şi a celor primite din partea familiilor celor dispăruţi.

MAE precizează că echipele consulare mobile aflate pe teren acţionează în mod coordonat, menţin legătura permanentă cu autorităţile italiene şi întreprind toate demersurile necesare pentru a verifica şi confirma, pe toate canalele disponibile, situaţia persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute până la acest moment.

Totodată, ambasadorul României în Italia se află la faţa locului, coordonând acţiunile echipelor consulare mobile, asigurând, în acelaşi timp, contactul cu factorii de decizie, la nivel regional.

Una dintre echipele consulare mobile s-a deplasat la mai multe adăposturi care găzduiesc cetăţeni români afectaţi de seism, pentru a verifica situaţia acestora. Cu această ocazie, au fost eliberate, pe loc şi în regim de gratuitate, documente de călătorie celor care au solicitat repatrierea.

‘În cadrul acţiunilor complexe de protecţie şi asistenţă consulară, ministrul Afacerilor Externe a dispus activarea, de urgenţă, a Fondului special aflat la dispoziţia Celulei de criză pentru suportarea costurilor aferente repatrierii corpurilor neînsufleţite ale cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în seismul produs în Italia, în măsura în care familiile şi/sau aparţinătorii direcţi vor solicita acest lucru’, arată MAE.

Până la acest moment, sunt cinci cetăţeni români care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia – (0039) 06 835 233 58 şi (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna – (0039) 051 5872120 şi (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...