1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Companii

Topul celor mai buni angajaţi ai lanţurilor de magazine. Cât a produs un salariat pe an

Un angajat al marilor lanţuri de supermarketuri şi hipermarketuri realizează pentru compania angajatoare până la 3.500 de euro pe an. Unele magazine au un câştig mult mai mic per angajat, dar asta depinde şi de politica de investiţii a lanţului. Care retailer a avut cei mai 'buni' angajaţi şi cât de aproape sau de departe au fost ceilalţi de el citiţi pe ECONOMICA.NET

25 iun, 2013 | | ECONOMICA.net

Marii retaileri din România aveau la finele anului trecut cu până la 33% mai mulţi salariaţi decât cu un an în urmă. Şi totuşi angajatul marilor lanţuri a adus companiilor, în medie, între 800 de lei şi peste 15.700 de lei pe an. Diferenţa mare dintre minimum şi maximum e dată în mare măsură şi de politica de extindere a retailerului, o parte dintre ei optând pentru investiţii în detrimentul profitului.

În 2012, retailerul cu angajaţii care au realizat cele mai mari profituri este Selgros. Compania avea anul trecut un număr mediu de 4.343 de angajaţi, cu 2,2% mai mulţi faţă de anul anterior, profitul mediu realizat de un salariat fiind de 15.794 de lei. 

Cel mai mult a angajat însă  Profi Rom Food, operatorul magazinelor Profi, care a ajuns în 2012 la un număr mediu de 3.313 angajaţi , cu 33,8% mai mulţi faţă de 2011, potrivit informaţiilor remise ECONOMICA.NET de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Profi e o companie în plină expansiune, de aceea arată că are printre cei mai neprofitabili lucrători, un salariat realizând în medie un profit de aproximativ 4.000 de lei pe an. Retailerul a raportat anul trecut un profit net în valoare de peste 13,1 milioane de lei.

 

EXCLUSIV Citeşte topul vânzărilor pe an al marilor magazine Cu peste 23% a crescut anul trecut şi numărul salariaţilor Auchan, retailerul francez inaugurând în urmă cu un an două magazine noi. A ajuns astfel la puţin peste 4.000 de angajaţi. Profitul generat în medie de un anjagat Auchan ajunge la numai 810 lei pe an, Auchan fiind lanţul cu, aparent, cei mai neproductivi salariaţi.

Billa a angajat anul trecut în jur de 275 de persoane (o creştere de 10% a numărului mediu de salariaţi) şi a raportat un profit net de 3,65 milioane de lei. Productivitatea angajaţilor Billa se traduce astfel prin 1.214 de lei profit per angajat.

Şi România Hypermarche, operatorul magazinelor Cora, a angajat anul trecut peste 300 de oameni, profitul realizat în medie de unul dintre cei peste 3.900 de salariaţi fiind de 6.182 de lei. Retailerul a raportat anul trecut un profit net de 24,5 milioane de lei.

Carrefour România a avut în medie cu 55 de angajaţi mai puţin decât în urmă cu un an. În aceste condiţii, are printre cei mai profitabili angajaţi. Un singur salariat a adus companiei pentru care lucrează 15.184 de lei pe an, în medie. Retailerul francez a raportat anul trecut în România o cifră de afaceri de 4,28 de miliarde de lei şi un profit net de aproximativ 100 de milioane de lei.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO