1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Extern

Mai mult de jumătate dintre est-europenii din Germania au salarii mici

Mai mult de jumătate dintre est-europenii care lucrează în Germania primesc un salariu brut sub 1.284 de euro, sumă care în această ţară reprezintă pragul sub care un salariu este considerat 'mic', scrie miercuri Deutsche Welle analizând ultimele date publicate într-un raport al Oficiului Federal al Forţei de Muncă.

14 feb, 2014 | Agerpres

Aceste date arată că, pe ansamblu, mulţi imigranţi din sudul şi estul Europei care lucrează în Germania încasează salarii reduse şi mai mici decât cele ale angajaţilor germani. Astfel, 25,4% dintre imigranţii greci, spanioli, italieni şi portughezi au un salariu 'mic'. Acest procent este mai mult decât dublu, de 53%, în cazul lucrătorilor veniţi din Europa de Est, de unde provine un val consistent de imigranţi ce aleg să-şi caute un loc de muncă în prima economie a Europei. 

Potrivit standardelor germane, un 'salariu mic' este cel inferior a două treimi din media salariilor tuturor angajaţilor, care în luna decembrie era de 1.926 euro brut, aşadar plafonul sub care începe salariul mic este de 1.284 euro brut.

Raportul a fost elaborat în urma unei solicitări a deputatei Sabine Zimmermann din partidul de stânga Die Linke. În opinia ei, datele prezentate acum sunt 'o dovadă a ineficienţei' politicii guvernului condus de cancelarul Angela Merkel în domeniul ocupării forţei de muncă şi ele mai arată faptul că imigranţii muncesc în condiţii mai rele decât germanii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO