Mai multe firme de asigurări din România au înființat organizația patronală PIAR, care își propune să joace rolul de partener de dialog social

Companiile Groupama Asigurări, UNIQA Asigurări, UNIQA Asigurări de Viață și PAID România (Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) au anunțat, joi ,prin intermediul unui comunicat, că au înființat organizația Patronatul Industriei Asigurărilor din România (PIAR).
Economica.net - joi, 03 dec. 2020, 13:55
Mai multe firme de asigurări din România au înființat organizația patronală PIAR, care își propune să joace rolul de partener de dialog social

„Apariția patronatului vine ca o necesitate firească, PIAR urmând să își atribuie rolul instituit prin lege în domeniul dialogului social. Patronatul își propune să susțină interesele membrilor săi în calitate de angajatori și să facă domeniul asigurărilor, unul caracterizat, de altfel, de un grad ridicat de reglementare, mai atractiv pe piața muncii și mai capabil să rețină talente” se specifica in comunicat.

Noua structura este afiliataă la Confederația Patronală CONCORDIA, prin aceasta asociere PIAR propunandu-si să aduca mai bine la cunostinta institutiilor care au tangenta cu piata si institutiilor care decid asupra ei problemele cu care se confruntă firmele din domeniul. PIAR doreste astfel sa devina organismul abilitat din cadrul industriei asigurărilor care, conform legii, poate emite puncte de vedere în calitate de partener de dialog social.

”Odată cu lansarea acestui patronat, ne dorim să dăm încă un glas industriei de asigurări din România, la baza căruia să stea dorința noastră comună de a colabora și de a ne implica activ în dialogul social, în vederea creșterii atractivității asigurătorilor pe piața muncii”, au declarat reprezentanții PIAR.

În contextul nevoii de a îmbunătăți predictibilitatea legislativă, din domeniul muncii sau al condițiilor de certificare a personalului din domeniul asigurărilor, patronatul preia rolul de facilitator al dialogului social.

Membrii fondatori ai PIAR subliniază faptul că organizația patronală este complementară UNSAR – Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România, iar membrii fondatori ai PIAR sunt în același timp și membri UNSAR. În plus, în scopul unei colaborări cât mai strânse, directorul general al UNSAR va fi invitat permanent în Consiliul Director al PIAR. În acest mod, cele două organizații vor avea cadrul de guvernanță potrivit pentru a susține demersuri comune.

“Împreună cu organizația patronală, industria de asigurări va beneficia de o o acoperire mai largă a intereselor sale și de o mai bună reprezentare în dialogul cu toți actorii sociali, într-un sector în care predictibilitatea și stabilitatea legislativă sunt extrem de importante”, au declarat reprezentanții UNSAR.

Printre primele inițiative ale Patronatului Industriei Asigurărilor din România se numără identificarea inițiativelor legislative care țin de domeniul muncii și impactează sectorul asigurărilor, precum și luarea unor poziții oficiale privind avantajele și dezavantajele adoptării acestora.

„Alăturarea Patronatului Industriei Asiguratorilor din România celorlalte 13 sectoare ale economiei reprezentate în Confederația Patronală Concordia vine într-un moment în care este mai important decât oricând ca parteneriatul social să funcționeze și să susțină refacerea întregii societăți după pandemia COVID 19. Împreună putem reprezenta mai bine punctul de vedere al mediului de afaceri și putem contribui la crearea unui climat social și economic mai sănătos. Aderarea PIAR la Concordia transformă motto-ul “Dialog pentru dezvoltare” într-o realitate mai bună pentru noi toți”, a declarat Steven van Groningen, Președintele Confederației Patronale Concordia.

Și alți asigurători și-au arătat interesul pentru aderarea la Patronatul Industriei Asigurărilor din România, acest lucru putând fi posibil pe tot parcursul anului următor.

Despre PIAR – Patronatul Industriei Asigurărilor din România:

Patronatul Industriei Asigurărilor din România este o organizație patronală, constituită în anul 2020, în baza Legii 62/2011 a dialogului social. Patronatul a fost înființat la inițiativa Groupama Asigurări, UNIQA Asigurari, UNIQA Asigurări de viață și PAID, iar în prezent numără 4 membri. Principalele obiective ale PIAR sunt reprezentarea industriei de asigurări în dialogul public, inițierea de soluții privind îmbunătățirea legislației în vigoare pe piața muncii din România, precum și promovarea de bune practici în domeniu.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Sphera Franchise Group deschide două noi restaurante KFC în România, la Bârlad și Ploiești, și unul în Italia, la Verona
Sphera Franchise Group deschide două noi restaurante KFC în România, la Bârlad și Ploiești, și unul în Italia, la Verona
Sphera Franchise Group, compania care operează în sistem de franciză brandul KFC în România, Republica Moldova și Italia, ...
AFM a publicat lista cu solicitanţii aprobaţi în etapa a doua a programului Rabla pentru Electrocasnice
AFM a publicat lista cu solicitanţii aprobaţi în etapa a doua a programului Rabla pentru Electrocasnice
Lista cu solicitanţii aprobaţi în a doua etapă a programului "Rabla pentru Electrocasnice" a fost publicată pe site-ul ...
Tanczos: România a închis două dintre cele trei centrale de ardere pentru care a fost trimisă în judecată
Tanczos: România a închis două dintre cele trei centrale de ardere pentru care a fost trimisă în judecată
 România a închis definitiv două dintre cele trei centrale de mare ardere pentru care a fost trimisă în judecată şi, ...