Mallul Galleria din Buzău a fost cumpărat de producătorul autohton de stingătoare Eurosting

Grupul Eurosting, care activează în domeniul producţiei şi comercializării produselor de prevenire şi stingere a incendiilor este cumpărătorul mallului dezvoltat de Globe Trade Cetner (GTC).
Andrada Ghira - joi, 26 mart. 2015, 10:26
Mallul Galleria din Buzău a fost cumpărat de producătorul autohton de stingătoare Eurosting

GTC a vândut mallul din Buzău unui producător local de stingătoare care vrea să repoziţioneze proiectul de piaţă. Eurosting, cumpărătorul mallului neperformant, derulează afaceri anuale de circa opt milioane de euro. Proprietarul companiei este antreprenorul Liviu Avram. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică. 

Compania GTC îşi anunţa acţionarii în luna ianuarie a acestui an că a decis să nu mai susţină o parte din proprietăţi şi să le scoată la vânzare, fără a menţiona care sunt aceste active. Raportul financiar aferent anului 2014, publicat în urmă cu câteva zile, arată că pe lista activelor scoase la vânzare este mallul Galleria din Buzău.

Centrul comercial Galleria Buzău a fost deschis în 2008. Printre chiriaşii care au magazine deschise în centrul comercial cu o suprafaţă închiriabila de 14.000 mp, se numără Leonardo, TinaR, Fox, Casa Rusu, Flanco, Adidas.

Vom prelua toate contractele de închiriere existente în acest moment, iar activitatea centrului comercial Galleria Buzău va suferi un proces de eficientizare comercială în perioada imediat următoare, inclusiv de repoziţionare pe piaţă şi rebranding, astfel încât să devină o atracţie de retail semnificativă în zonă”, spune Mihai Şuteu, directorul de comunicare al grupului Eurosting. 

Crosspoint Investment Banking & Real Estate a acordat consiliere privind structurarea financiară a tranzacţiei.

Compania a construit pe piaţa din România patru centre comerciale, din care mai deeţine doar două: Galleria Piatra Neamţ şi Galleria Arad. GTC a mai vândut în vara lui 2013 şi mallul Galleria din Suceava tot unui antreprenor local – Primagra, care se ocupă de comerţul cu rulmenţi. 

CITEŞTE ŞI Un vânzător de rulmenţi a cumpărat mallul Galleria Suceava de la GTC

GTC România a construit două proiecte rezidenţiale în Bucureşti: Rose Garden şi Felicity, proiectele de birouri Europe House, America House şi City Gate (toate aflate în Bucureşti), dar şi patru centre comerciale sub brandul Galleria (în Arad, Buău, Piatra – Neamţ şi Suceava). GTC are parteneriat cu omul de afaceri George Copos pentru dezvoltarea clădirii de birouri Ana Tower, din apropierea Pieţei Presei din Bucureşti.

Te-ar mai putea interesa și
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate directorilor și membrilor Consiliului de Supraveghere în anul 2023,......
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Noua Casă – 100 de garanţii, în prima lună
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat 100 de garanţii în programul Noua Casă, în ...
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Andrei Sota, Signal Sigma: În ce investim în 2024
Dacă principala enigma a lui 2023 a fost „Vom avea o recesiune sau nu?”, în 2024 întrebarea esențială devine „Va ...
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
E oficial. Plafonarea tarifelor RCA, prelungită până la 30 iunie
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, joi, că Guvernul prelungeşte cu încă trei luni, până la 30 iunie, plafonarea tarifelor ...