1EUR = 4.8433 RON | Bucureşti 30 º

Imobiliare

Mall în locul Uzinelor Malaxa din Bucureşti. Primăria Sectorului 3 căută partener pentru construcţie

Primăria Sectorului 3 căută partener pentru construcţia unui mall în locul Uzinelor Malaxa, aflate astăzi în paragină. 

20 apr, 2017 | | ECONOMICA.net

Societatea Administrare Active Sector 3, prin care Primăria Sectorului 3 a intrat în 2014 în posesia Hala Laminor, va demara în perioada următoare procedura de selecție a unui partener pentru dezvoltarea proiectului.

Parteneriatul va fi încheiat pe o perioadă de 50 de ani, în vederea dezvoltării proiectului pentru zona comercială, respectiv 35.000 mp. Prețul de pornire pentru întreaga perioadă este 174 euro/mp, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sector 3. 

Primăria a preţuat în 2014 Hala Laminor (68.000 de mp) și urmărește ca aceasta să devină un punct de reper pe harta Sectorului 3. Proiectul „Hala Laminor" este structurat în 35.000 mp, aproape jumătate din suprafaţă, într-o zonă de agrement, iar 35.000 mp reprezintă zona comercială, destinată comerțului, alimentației publice și altor activități conexe.

Primăria Sectorului 3 a primit, în luna februarie a acestui an, avizul pentru punerea în siguranță a clădirii monument Hala Laminor, pentru Planul Urbanistic Zonal, Autorizație de construire în regim de urgență pentru punerea în siguranță.

Hala Laminor a fost înfiinţată în 1936, atunci când au fosts construite Uzinele Malaxa, transformate în anii comunismului în Întreprinderea 23 August. Dupa 1990, obiectivul a fost cunoscut drept Uzinele Faur.

Planurile primăriei sunt de a construi o sală cu o capacitate de 2.000 de locuri, trei săli pentru spectacole de teatru, cu cate 500 de locuri fiecare, dar şi cinci săli atelier pentru spectacole si evenimente. Tot aici ar urma să fie amenajat cel mai mare centru acvatic, iar elevii din Sectorul 3 vor avea intrare gratuită. 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO