Englezii şi americanii avertizează că urmează un atac masiv al hackerilor

În următoarele două săptămâni este aşteptată o contraofensivă agresivă a hackerilor, care caută acces la datele conturilor bancare personale, potrivit autorităţilor britanice şi americane, citate de MarketWatch. Acestea au preluat controlul a două reţele de hackeri care au furat peste 127 de milioane de dolari din conturile personale ale victimelor.
Adrian N. Ionescu - lun, 09 iun. 2014, 10:53
Englezii şi americanii avertizează că urmează un atac masiv al hackerilor

„În următoarele două săptămâni ar trebui să fie rulate teste de securitate a calculatoarelor, înainte ca hackerii să recâştige controlul” asupra unor reţele de distribuţie de malware, deocamdată compromise, avertizează o agenţie britanică anti cyber-fraudă, potrivit MarketWatch.

Una dintre reţelele compromise, numită Gameover Zeus, a fost folosită pentru extragerea de date dintr-un milion de computere, care foloseau Microsoft Windows, pentru a fura 100 de milioane de dolari. Rata de infectare cea mai mare a fost înregistrată în SUA.

A doua reţea „confiscată” folosea Cryptolocker malware. Au fost victime 234.000 de calculatoare. Dintre care jumătate în SUA. Virusul respectiv a provocat plăţi către hackeri de 27 de milioane de dolari în primele două luni de funcţionare, potrivit Departamentului de Justiţie american.

Canada, Franţa, Germania, Olanda, Luxemburg şi chiar Ucraina au mai fost ţinta atacurilor. Peste 300.000 de computere au fost „eliberate” de sub controlul hackerilor după compromiterea reţelelor.

Unele malware pot transforma calculatorul personal infectat într-un „robot” – parte a unei reţele vaste, precum Gameover Zeus, şi poate întra în funcţiune chiar dacă victimele nu deschid link-urile virusate, potrivit unei unităţi anti-malwarea Homeland Security Department din guvernul SUA.

Homeland Security Department  propune şi o listă a programelor anti – virus si anti malware.

Trei semne ale infecţiei

Calculatorul este infectat dacă site-ul în care te afli nu este cel pe care l-ai deschis. De asemenea, trebuie să fiţi atenţi dacă rezultatul unei solicitări printr-un motor de căutare conţine rezultate fără legătură faţă de solicitare.

Controlaţi prin task manager programele care rulează la un moment dat. Mai ales imediat după deschiderea calculatorului. Nu este în regulă dacă o aplicaţie necunoscută este declanşată automat la fiecare pornire a calculatorului.

Cercetaţi activitatea routerului, dacă nu cumva acesta a făcut operaţiuni deşi nu era folosit.

Mai multe în MarketWatch.

Te-ar mai putea interesa și
OMV Petrom a finalizat cu succes prima livrare de gaz natural lichefiat din România
OMV Petrom a finalizat cu succes prima livrare de gaz natural lichefiat din România
OMV Petrom a efectuat prima livrare de gaz natural lichefiat (GNL) din România către Damen Shipyards Mangalia, potrivit unui comunicat remis, vineri, AGERPRES....
Apa de izvor îmbuteliată se scumpește cu 20%. Producătorii se plâng de creșterea costurilor cu energia, transportul și ambalajele
Apa de izvor îmbuteliată se scumpește cu 20%. Producătorii se plâng de creșterea costurilor cu energia, transportul ...
Producătorii de apă de izvor susțin că nu mai pot menține actualul nivel al prețurilor din cauza costurilor tot mai ...
Capitala a atins o incidenţă COVID-19 de 2,05 la mia de locuitori. Ce restricţii ar putea fi impuse
Capitala a atins o incidenţă COVID-19 de 2,05 la mia de locuitori. Ce restricţii ar putea fi impuse
Subprefectul Municipiului Bucureşti Florela-Antonela Ghiţă a declarat că DSP a comunicat vineri o incidenţă COVID-19 ...
De teama problemelor de aprovizionare, industria vaccinurilor din UE vrea să îşi transfere producţia acasă
De teama problemelor de aprovizionare, industria vaccinurilor din UE vrea să îşi transfere producţia acasă
Companiile europene care joacă un rol crucial în producţia de vaccinuri împotriva COVID-19 lucrează să îşi aducă ...