1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 26 º

News

MApN înfiinţează Comandamentul Apărării Cibernetice, din 1 decembrie

Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă înfiinţarea, începând din 1 decembrie, a Comandamentul Apărării Cibernetice, structură apărută în contextul în care confruntările cibernetice în domeniul militar sunt din ce în ce mai diversificate, mai des întâlnite şi cu impact similar capabilităţilor de luptă clasice, potrivit News.ro.

30 noi, 2018 | News.ro

Potrivit MApN, începând cu 1 decembrie se înfiinţează Comandamentul Apărării Cibernetice, structură subordonată Statului Major al Apărării, comanda fiind asigurată de general de brigadă Costică Postolache.

În condiţiile în care confruntările cibernetice în domeniul militar sunt din ce în ce mai diversificate, mai des întâlnite şi cu impact similar capabilităţilor de luptă clasice, iar tot mai multe state investesc în capabilităţi cibernetice, la nivelul structurii de forţe a Armatei României a apărut necesitatea constituirii unei structuri specializate care să gestioneze acest tip de ameninţări.

În anul 2016, NATO stabilea, în cadrul Summit-ului de la Varşovia, ca spaţiul cibernetic să devină mediu operaţional, potrivit News.ro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO