Marea Britanie este gata să primească mii de refugiaţi sirieni suplimentari

Marea Britanie este gata 'să facă mai mult' pentru depăşirea crizei imigranţilor din Europa şi să primească 'mii de refugiaţi sirieni suplimentari', a anunţat, vineri, premierul britanic David Cameron, informează AFP.
Economica.net - vin, 04 sept. 2015, 11:34
Marea Britanie este gata să primească mii de refugiaţi sirieni suplimentari

‘În faţa amplorii crizei şi a suferinţei oamenilor, pot să anunţ astăzi că vom face mai mult şi vom primi mii de refugiaţi sirieni suplimentari’, a declarat Cameron în timpul unei conferinţe de presă susţinute la Lisabona.

‘Vom continua demersul nostru, care constă în a merge să-i căutăm în taberele de refugiaţi’, a dezvăluit Cameron, făcând aluzie la taberele Înaltului Comisariat al ONU pentru refugiaţi de la frontiera siriană.

‘Aceasta le oferă o cale mai directă şi mai sigură spre Marea Bitanie şi le permite să evite riscul unei călătorii în necunoscut, care a făcut atâţia morţi’, a adăugat premierul britanic.

‘Marea Britanie va reacţiona cu mintea şi inima, acordând asistenţă celor care au nevoie, lucrând în acelaşi timp la soluţii pe termen lung’, a mai subliniat şeful guvernului de la Londra.

Criticat pentru lipsă de implicare în criza refugiaţilor, Cameron a cedat astfel presiunii crescânde a unei opinii extrem de hotărâte din Marea Britanie, care cere mai mult ajutor pentru imigranţi.

Potrivit cifrelor oficiale, doar 216 ‘persoane vulnerabile’ au fost primite în calitate de refugiaţi în Marea Britanie, începând din martie 2014, şi în total 5.000 de sirieni au obţinut azil în cursul ultimilor patru ani.

David Cameron a făcut aceste declaraţii la finalul unei întrevederi pe care a avut-o cu omologul său portughez Pedro Passos Coelho şi ar urma să se deplaseze apoi la Madrid, pentru a se întâlni cu premierul spaniol Mariano Rajoy.

Înaltul Comisar al ONU pentru refugiaţi (HCR), Antonio Guterres, a îndemnat vineri la repartizarea a cel puţin 200.000 de solicitanţi de azil în UE şi a estimat că toate ţările membre UE ar trebui să aibă obligaţia de a participa la acest program.

Peste 300.000 de persoane au traversat Marea Mediterană de la începutul acestui an, iar peste 2.600 au murit în timpul acestui periplu, potrivit UNHCR.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...