1EUR = 4.8365 RON | Bucureşti 30 º

Extern

Mario Draghi, pregătit să apere politica BCE în Bundestag

Preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, s-a arătat dispus să le explice politica BCE deputaţilor germani din Bundestag, potrivit unui interviu ce urmează să apară în ediţia de vineri a cotidianului Süddeutsche Zeitung, citat de AFP.

14 sep, 2012 | Agerpres

'Ar fi un bun prilej să explic ce facem noi', a declarat şeful BCE care este ţintă a numeroase critici în rândul clasei politice din Germania. 'Dacă Parlamentul mă invită, voi răspunde cu plăcere acestei invitaţii', a adăugat Draghi.

Secretarul general al conservatorilor bavarezi (CSU, Uniunea Creştin Socială) - aliaţi ai creştinilor-democraţi conduşi de cancelarul Angela Merkel -, Alexander Dobrindt, a spus recent despre Draghi că este 'falsificator', în timp ce mai multe sondaje arată că un german din doi nu are încredere în persoana preşedintelui BCE.

În legătură cu criticile formulate de şeful băncii centrale germane (Bundesbank), Jens Weidmann, care îi reproşează BCE noul program nelimitat de cumpărare de obligaţiuni suverane cu maturitate pe termen scurt şi mediu, Draghi şi-a exprimat regretul că băncile aflate în subordinea lor 'au păreri divergente cu privire la modalitatea de a depăşi criza'.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO