1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 17 º

Imobiliare

Marioara Micşunescu cere aprobarea unui PUZ pentru cinci blocuri cu 11 etaje pe un teren de 8.700 mp din apropierea Deltei Văcăreşti

Celebra Marioara Micșunescu, care a pierdut în instanță dreptul de a dezvolta un proiect rezidențial cu șase blocuri de trei etaje pe două hectare din Parcul Lumea Copiilor din Sectorul 4 în 2016, revine în atenție după ce a revigorat în acest an solicitarea de obținere a unui PUZ pentru cinci blocuri de 11 etaje pe un teren de circa 8.700 mp din imediata apropiere a Deltei Văcărești, din același sector.

21 mai, 2020 | ECONOMICA.net

Terenul se află pe strada Povestei nr. 15, 15 D, 17 si 19, sectorul 4, între Calea Văcărești și Delta Văcărești și are propuse, conform documentației cercetate de Economica.net, un Procent de Ocupare al Terenului (POT) de 45%, un Coeficient de Utilizare al Terenului (CUT) de maximum = 3,5 și o înălțime de 11 etaje. 

Potrivit documentului, proiectul ar urma să fie ocupat cu spațiu verde în proporție de 20%, adică circa 1.750 mp. Proiectul a fost depus în 2016-2017, și a revenit în atenție la începutul acestui an.

Marioara Micșunescu e cunoscută pentru faptul că a fost acuzată că a defrișat fără aviz peste 200 de copaci din parcul Lumea Copiilor, iar constructorul a fost sancționat de Primăria Sectorului 4 și cu amenzi de 40.000 lei și cu 100.000 lei de Garda de Mediu.

Mărioara Micșunescu a intentat un proces împotriva Primăriei Capitalei în 2013, după instituția a refuzat să-i admită aviz de defrișare, iar Asociația Salvați Bucureștiul, Fundația Eco-Civica și o asociație de proprietari din zonă au intervenit în favoarea Primăriei Capitalei.

Primarul Sectorului 4 a emisese autorizație de construire pentru șase blocuri în Parcul Lumea Copiilor, care prevedea, însă, că nu poate fi executată înainte de obținerea avizului de defrișare, refuzat de Primăria Capitalei.

Piața rezidențială se află într-o perioadă de stagnare, din cauza pandemiei de coronavirus, care a blocat românii în case din martie până în mai și a afectat derularea normală a business-ului, înclusiv a celui rezidențial. Astfel, în aprilie, numărul de tranzacții înregistrat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a fost, la nivelul întregii țări, de 27.021 de imobile, cu 21.358, circa 40%, mai puține față de luna martie 2020.

Numărul caselor, terenurilor și apartamentelor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, la nivel național, în luna aprilie a acestui an este cu 13.790 mai mic față de perioada similară a anului trecut.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO