Marks & Spencer închide toate magazinele din România

Retailerul britanic Marks & Spencer (M&S) a anunţat marţi închiderea a peste 100 de magazine din întreaga lume, dintre care şase sunt în România, informează Bloomberg.
Economica.net - mar, 08 nov. 2016, 08:05
Marks & Spencer închide toate magazinele din România

Concret, Marks & Spencer intenţionează să închidă 60 de magazine din Marea Britanie şi să se retragă din 10 ţări, inclusiv din România.

‘Propunem închiderea tuturor celor 53 de magazine proprii de pe zece pieţe, inclusiv 10 magazine în China, şapte în Franţa, precum şi toate magazinele noastre din Belgia, Estonia, Ungaria, Lituania, Olanda, Polonia, România şi Slovacia. În consecinţă, astăzi am demarat consultările cu 2.100 de angajaţi în legătură cu aceste închideri’, se arată într-un comunicat de presă al grupului M&S.

Marks & Spencer are şase magazine proprii în România, patru în Bucureşti şi câte unul în Iaşi şi Constanţa.

Potrivit informaţiilor furnizate de companie, grupul urmează să înceapă marţi consultările cu cei 101 angajaţi din România pe marginea propunerilor.

‘Aceste sunt decizii dure dar vitale pentru construirea unui M&S mai simplu şi mai relevant, concentrat pe livrarea unor randamente sustenabile’, a declarat directorul general Steve Rowe.

Separat, Marks & Spencer a raportat o scădere de 19% a profitului operaţional în primul semestru, până la 231,3 milioane de lire sterline, la o cifră de afaceri constantă.

Profitul înainte de taxe al M&S s-a prăbuşit cu 88% în semestrul fiscal aprilie-septembrie, la 25 de milioane de lire sterline, în principal din cauza declinului vânzărilor de îmbrăcăminte şi alimente.

La începutul acestui an, Steve Rowe l-a înlocuit pe Marc Bolland în funcţia de CEO al Marks & Spencer şi imediat a început să ia măsuri pentru a restructura grupul britanic care a început să aibă probleme atât pe piaţa internă cât şi în străinătate.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...