Masca nu va mai fi obligatorie în spațiul deschis de la 15 mai, se ridică restricția de circulație de noapte

Portul măștii în aer liber nu va mai fi obligatoriu începând din 15 mai, a declarat președintele Klaus Iohannis. De la aceeași dată vor fi ridicate și restricțiile de circulație în timpul nopții.
Ion Dobreanu - joi, 13 mai 2021, 18:12
Masca nu va mai fi obligatorie în spațiul deschis de la 15 mai, se ridică restricția de circulație de noapte

Președintele a mai anunțat că magazinele vor reveni la programul de funcționare obișnuit, iar activitățile sportive în aer liber vor putea avea 25% spectatori.

Majoritatea relaxărilor încep din 1 iunie, când va crește capacitatea de cazare, va crește capacitatea de servire în restaurante și asa mai departe. Sunt foarte multe măsuri, ele vor fi prelucrate de Comitetul Național și vor fi aduse la cunoștința publicului”, a mai adăugat președintele.

Principalele declarații:

  • Avem nunți, botezuri, mese festive, unde pot participa în exterior, începand cu 1 iunie, maximum 70 de persoane. În interior, maximum 50 de persoane. De la 1 iulie acest număr crește, de la 1 august, crește din nou.
  • Dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate, se renunță la restricționarea numărului de participanți.
  • Similar, la sălile de sport, numărul de participanți este restricționat, însă dacă organizatorul sălii de sport garantează că toate persoanele care intră sunt vaccinate, numărul de participanți poate să crească.

„In final, o remarcă legată de școli. Noi păstrăm în continaure normele care țin de rata de incidență, deci avem în continuare scenariul verde, galben, roșu. Aceste lucruri se aplică ca și până acum și este previzibil ca în următoarele săptămâni, majoritatea localităților să intre în scenariul verde și majoritatea se vor întoarce fizic în școli. Este foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală și este de dorit ca anul școlar să se încheie cu majoritatea românilor vaccinați”, a mai spus Klaus Iohannis.

Președintele a mai declarat că obiectivele sunt ca la 1 iunie să fie vaccinați cinci milioane de români, la 1 august, șase milioane, iar de la 1 septembrie șapte milioane de persoane vaccinate.

 

Te-ar mai putea interesa și
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul......
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...