Mașinile cu noua identitate vizuală Dacia, disponibile din 16 iunie

Marca Dacia a ajuns la cea de-a treia etapă a programului de schimbare a identității vizuale: un nou logo pe mașini începând din 16 iunie 2022.
Robert Stan - mie, 15 iun. 2022, 11:01
Mașinile cu noua identitate vizuală Dacia, disponibile din 16 iunie

Încă de anul trecut marca Dacia, parte a grupului Renault, a început un program de schimbare a identității vizuale. Pe 17 iunie 2021 a debutat campania de impunere a noilor elemente prin plasarea lor pe suporturile de comunicare, de la comunicate de presă, la broșuri, suporturi media și publicitate.

Ulterior, la începutul lui 2022, și în reţeaua de showroom-uri a mărcii au început să apară noile elemente vizuale, iar din 16 iunie 2022 demarează al treilea și cel mai important pas în direcția redefinirii esențialului în industria auto: plasarea noului logo pe toate mașinile mărcii.

Dincolo de schimbările de design, această nouă identitate reflectă, conform oficialilor brandului, „angajamentele de viitor ale Dacia, punând în evidență valorile pe care s-a construit succesul mărcii”.

Este important de menționat că mașinile cu noile elemente de design – logo, emblemă, culoare – pot fi comandate de clienți din 16 iunie, dar vor avea premiera mondială la expoziția auto de la Paris, din luna octombrie. Primele mașini cu noile elemente de design vor fi livrate „la finele anului 2022”, până atunci ajungând la clienți doar cele cu actualele însemne. Tot spre sfârșitul anului 2022 vor putea fi găsite noile modele în showroom-urile mărcii din toată Europa.

Botezată „Dacia Link”, noua identitate vizuală se va regăsi pe absolut toate modelele mărcii. Integrarea noii sigle a condus la modificarea calandrului, ale cărui elemente distinctive, cu un contur evoluat, adoptă culoarea albă.

Compusă din literele D şi C stilizate, legate între ele asemenea elementelor unui lanț, noua emblemă evocă în acelaşi timp robustețe şi simplitate. Această siglă este ușor vizibilă de la distanță, fiind prezentă, în plus, pe jantele tuturor modelelor.

O altă schimbare imediat vizibilă o constituie apariția logotipului în partea din spate a tuturor modelelor, precum şi pe volanul acestora.

Introducerea noii identități este însoțită de apariția noii nuanțe „Gris Mégalithe”, pe barele de pavilion, pe scuturile de protecţie faţă şi spate, precum şi pe carcasele oglinzilor retrovizoare ale modelelor Sandero Stepway, Spring şi Duster.

„Prezentarea noii identități vizuale pe toate modelele gamei Dacia reprezintă cel de-al treilea şi ultimul capitol al strategiei lansate în urmă cu mai mult de un an. Acest nou univers vizual reflectă valorile noastre – simplitate, robusteţe, spirit autentic– sub o formă mai afirmată şi mai modernă. Noua identitate reprezintă un impuls vizibil pentru Dacia în îndeplinirea ambiţiilor sale”, a declarat Denis Le Vot, directorul general al mărcii Dacia la nivel mondial.

Dacia, prima marcă a grupului Renault cu viteza maximă limitată la 180 km/h

În decurs de numai câteva luni, Dacia şi-a reînnoit întreaga gamă şi a completat-o cu două modele inedite – Spring 100% electric şi Jogger, vehiculul de familie polivalent de segment C. Introducerea noii identități vizuale încununează acest efort de reînnoire.

Pentru Dacia, „esențial” înseamnă să ofere vehicule care să răspundă nevoilor reale ale clienţilor. Pe scurt, vehicule robuste şi fiabile, cu un grad ridicat de polivalență, care să permită utilizarea lor atât pentru traseele de zi cu zi cât şi pentru incursiunile în aer liber. O nouă culoare de caroserie, „Lichen Kaki”, îşi face de altfel apariția tocmai pentru a sublinia apropierea mărcii de natură.

În plus, pentru a dovedi că Dacia este promotoarea unei abordări raționale a modului în care vehiculele sunt utilizate de clienți, marca va abandona treptat elementele cromate și materialele din piele naturală.

Dacia va aplica treptat angajamentele asumate de Renault Group cu ocazia Adunării Generale din 23 aprilie 2021. Astfel, din 2023, Dacia va fi prima marcă a grupului ale cărei vehicule vor avea viteza maximă limitată la 180 km/h.

„Dacia se înnoieşte păstrându-şi în acelaşi timp ADN-ul. Această evoluţie ne permite să demonstrăm că vehiculele noastre pot fi «cool», oferind totodată ceea ce este esenţial pentru clienţi. Marca evoluează odată cu timpurile iar imaginea sa devine tot mai modernă. Modelele sale, polivalente şi robuste, dotate cu echipamente ingenioase şi adaptate ieşirilor în aer liber, se adresează clienţilor pragmatici care sunt în căutarea unor vehicule economice şi ecologice. Noua identitate vizuală reflectă aceste mesaje şi aduce un plus de atractivitate mărcii Dacia, aflate la un nou început”, consideră Lionel Jaillet, director performanţă produs la Dacia.

De asemenea, directorul de design al mărcii, Davis Durand, este de părere că „noul logotip exprimă caracterul esenţial al mărcii. Totodată, sigla «Dacia Link», inspirată din universul mecanic, evocă simplitate, robusteţe şi conexiune, fiind astfel un simbol puternic al comunităţii clienţilor Dacia”.

Citește și:
– Dacia își dezvăluie oficial noua imagine a brandului – VIDEO

Te-ar mai putea interesa și
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Premierul finlandez cere UE să ajute Helsinki să prevină un aflux de migranţi sosiţi din Rusia
Uniunea Europeană ar trebui să ia măsuri pentru a ajuta Finlanda să prevină un aflux de migranţi care sosesc din Rusia, a declarat vineri premierul finlandez Petteri Orpo, relatează Reuters....
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei se scufundă, spun cercetătorii
Aproape jumătate din marile oraşe ale Chinei sunt afectate de niveluri de subsidenţă (proces de coborâre treptată a ...
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campanie frauduloasă cu apeluri telefonice în care hackerii se prezintă drept angajaţi ai DNSC
Campania frauduloasă de apeluri telefonice în care atacatorii se prezintă drept angajaţi ai Directoratului Naţional ...
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările ...