Mastercard a extins serviciul Google Pay în zece țări din Europa, printre care și România

Consumatorii români, utilizatori de Android, vor putea efectua plăţi contactless rapide şi sigure atât în magazine fizice, cât şi online, cu ajutorul telefonului mobil, după ce Mastercard a extins serviciul Google Pay pentru posesorii de carduri Mastercard din Austria, Bulgaria, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Olanda, Portugalia, România şi Ungaria, relatează Agerpres.
Economica.net - mar, 17 nov. 2020, 19:03
Mastercard a extins serviciul Google Pay în zece țări din Europa, printre care și România

Potrivit unui comunicat al companiei, Mastercard oferă serviciul Google Pay în parteneriat cu o serie de bănci şi fintech-uri, care includ, dar nu le limitează la: Banca Transilvania, CEC Bank, Curve, LHV Pank, N26, Revolut, Swedbank, TransferWise şi Viva Wallet. Lansarea vine în continuarea eforturilor Mastercard de a oferi soluţii inovatoare, care simplifică vieţile consumatorilor.

Creşterea tranzacţiilor contactless a fost accelerată de pandemie, procentul ajungând aproape de 80% în Europa. Pe măsură ce consumatorii au început să folosească mai rar numerarul, mulţi dintre ei au preferat opţiunile contactless, acestea fiind metode de plată sigure, convenabile şi rapide, şi este de aşteptat ca această schimbare să treacă testul timpului.

„Inovaţia şi opţiunile în materie de plăţi reprezintă o parte importantă a modului prin care îmbunătăţim viaţa de zi cu zi a oamenilor. Având în vedere că igiena a devenit o prioritate de top pentru mulţi oameni, dorim să asigurăm, în continuare, soluţii inovatoare pentru plăţi fără contact. Lansarea serviciului Google Pay le permite consumatorilor să aleagă cea mai sigură şi convenabilă metodă de plată care se potriveşte nevoilor din orice moment. În acest scop, suntem încântaţi să ne unim forţele cu Google pentru a le oferi clienţilor noştri rapiditate, simplitate şi confort”, a declarat Milan Gauder, vicepreşedinte executiv Product & Innovation Mastercard în Europa.

Pentru a folosi Google Pay, utilizatorii Android trebuie doar să selecteze opţiunea „Add to Google Pay” în aplicaţiile de mobile banking ale băncilor emitente, pentru a-şi adăuga cardul Mastercard şi accesa avantajele oferite de Google Play prin intermediul acestor aplicaţii. Odată ce cardul a fost adăugat în Google Pay, utilizatorii pot folosi de telefonul mobil pentru a face plăţi contactless oriunde acest tip de tranzacţii este acceptat, cum ar fi la magazin sau în transportul public în comun.

Pentru tranzacţie, nu este necesară deschiderea aplicaţiei Google Pay sau a aplicaţiei de mobile banking pusă la dispoziţie de banca emitentă şi nu este nevoie de o conexiune la internet. Utilizatorii vor plăti doar cu telefonul mobil, fără a mai fi nevoie să scoată portofelul sau să atingă terminalul de plată. În plus, oamenii pot depăşi limita de tranzacţii contactless prestabilită, prin simpla deblocare a telefonului mobil înainte de a efectua plata.

„Oamenii îşi doresc mai mult decât oricând să folosească soluţii simple şi sigure pentru a plăti online şi contactless, în magazine. Datorită colaborării strânse cu Mastercard, posesorii de carduri emise de partenerii din cele 10 ţări europene vor putea utiliza Google Pay prin intermediul aplicaţiilor de mobile banking. Sperăm că toată lumea se va bucura de avantajele pe care le oferă utilizarea unui telefon cu Android pentru plăţi în jurul lumii”, a adăugat Florence Diss, Head of Payments Partnerships în cadrul Google.

Pe lângă confort, conectarea unui card Mastercard cu serviciul Google Pay vine şi cu un nivel în plus de securitate prin intermediul tehnologiei de tokenizare Mastercard. Astfel, platforma Mastercard protejează informaţiile posesorului de card prin înlocuirea numerelor de cont cu un număr de card unic, denumit token. Tehnologia de tokenizare reduce nivelul de fraudă asociat plăţilor digitale, făcând tranzacţiile mai sigure, prin includerea unei componente dinamice la fiecare plată.

Atunci când consumatorul îşi foloseşte telefonul mobil pentru o tranzacţie, doar token-ul va fi vizibil comerciantului, nu şi numărul real al cardului. Utilizarea serviciului Google Pay le asigură, atât consumatorilor, cât şi comercianţilor, toate beneficiile şi securitatea unei tranzacţii realizate cu un card Mastercard fizic, dă asigurări compania.

„Caracteristicile de securitate de top ale Mastercard reprezintă unul dintre elementele noastre cheie, care ne poziţionează partenerul preferat atât al consumatorilor, cât şi al companiilor”, a adăugat Milan Gauder.

Mastercard este o companie de tehnologie în industria globală de plăţi.

Te-ar mai putea interesa și
Digi Communications va distribui 120 milioane lei în dividende pentru 2023
Digi Communications va distribui 120 milioane lei în dividende pentru 2023
Digi Communications, unul dintre liderii la nivel european în domeniul telecomunicațiilor, listat la Bursa de Valori București, anunță că va propune acționarilor săi distribuirea de dividende......
Debutul programelor Rabla a readus piața auto pe plus. Înmatriculări cu 34,58% mai multe în aprilie
Debutul programelor Rabla a readus piața auto pe plus. Înmatriculări cu 34,58% mai multe în aprilie
Conform ACAROM, care citează datele DGCPI, înmatriculările de autoturisme noi din România au crescut în aprilie 2024 ...
Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut uşor în martie
Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut uşor în martie
Rata şomajului în formă ajustată sezonier a scăzut uşor, la 5,3%, în luna martie a acestui an, comparativ cu februarie, ...
Maşini second-hand – Creştere cu 4,5% a înmatriculărilor noi, în total înregistrări de autoturisme, în T1, conform datelor INS
Maşini second-hand – Creştere cu 4,5% a înmatriculărilor noi, în total înregistrări de autoturisme, în T1, ...
Înmatriculările noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor s-au majorat cu 4,5%, în primul trimestru din acest ...