MasterCard România a primit acceptul MFP de licenţiere a Trezoreriei pentru plăţi electronice

MasterCard România a primit acceptul Ministerului Finanţelor Publice pentru începerea procedurilor de licenţiere a Trezoreriei Statului ca acceptator al plăţilor electronice cu carduri MasterCard şi Maestro, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai procesatorului de plăţi.
Economica.net - mar, 18 nov. 2014, 10:11
MasterCard România a primit acceptul MFP de licenţiere a Trezoreriei pentru plăţi electronice

Potrivit unui comunicat al companiei, MasterCard a anunţat că va depune imediat documentaţia necesară pentru licenţierea Trezoreriei şi va începe demersurile în cadrul organizaţiei, pentru tratarea întregului proces cu prioritate, pentru ca soluţia de plată online să poată fi implementată până în luna martie 2015.

‘Cu această formulă, în care Trezoreria Statului este acceptator, iar contribuabilul poate vizualiza şi plăti tot ce datorează statului într-un singur loc, vom dispune de varianta cea mai simplă, mai sigură, mai confortabilă şi mai directă de a ne plăti taxele. Pentru stat, aceasta înseamnă o colectare mai rapidă şi mai eficientă, pentru contribuabil înseamnă economii de timp şi efort atât de mari, încât sunt greu de cuantificat’, a declarat directorul general pentru România, MasterCard, Cosmin Vladimirescu.

Procedurile de licenţiere şi implementare a soluţiei de plată online pot dura, conform declaraţiilor Ministerului Finanţelor Publice, între 6 şi 12 luni, iar MasterCard îşi propune ca termen de finalizare a operaţiunilor luna martie a anului viitor, termen de plată pentru multe dintre obligaţiile fiscale ale contribuabililor, scrie Agerpres.

‘Ne propunem să punem la dispoziţia posesorilor de carduri MasterCard şi Maestro această soluţie revoluţionară de plată a contribuţiilor către stat până la finele lunii martie a anului viitor, aşa încât aceştia să poată beneficia de reducerile asociate plăţii rapide a taxelor, însă, desigur, avem înainte un proces complex de autorizare şi implementare şi nu putem da încă un termen precis de finalizare a acestuia’, a spus Cosmin Vladimirescu.

MasterCard este prima companie de plăţi care a comunicat Ministerului Finanţelor Publice disponibilitatea pentru licenţierea Trezoreriei Statului ca acceptator, în condiţiile solicitate, licenţierea directă a Trezoreriei putând deveni, astfel, o premieră mondială.

La mijlocul lunii septembrie, ministrul Finanţelor Publice, Ioana Petrescu, declara că dacă va fi implementat proiectul de plată cu cardul, aşa cum l-a gândit ministerul, România va fi prima în lume cu un astfel de sistem.

‘Sunt destul de avansaţi şi australienii în acest sens’, explica Petrescu.

Potrivit reprezentanţilor MasterCard, o vreme, singura soluţie disponibilă a fost ghişeul.ro.

‘Proiectul actual, care permite licenţierea directă a Trezoreriei Statului şi ataşarea unei soluţii de plată la Spaţiul Virtual Privat este, de fapt, soluţia optimă pe care o căutam, atât pentru contribuabili, cât şi pentru stat. Ea permite posesorilor de carduri MasterCard şi Maestro să-şi plătească nu unele taxe, ci toate taxele şi impozitele, de oriunde din ţară ar decurge acestea, într-un singur loc, printr-o singură soluţie de plată’, au spus aceştia.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Aproape 2.000 de medici italieni au fost suspendați pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19
Aproape 2.000 de medici italieni au fost suspendați pentru că au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19
Aproape 2.000 de medici şi dentişti din Italia au fost suspendaţi din activitate vineri pentru că au refuzat să se vaccineze ...
O cunoscută asociație de consumatori cere dezbatere națională pe tema pensiilor private: Eliminarea plății integrale a sumei din cont nu poate fi o opțiune!
O cunoscută asociație de consumatori cere dezbatere națională pe tema pensiilor private: Eliminarea plății integrale ...
Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), una dintre organizațiile reprezentative ale consumatorilor, ...
Rata de incidență în București a crescut până la 8,77 la mie. Corbeanca, pe primul loc în Ilfov cu 17,4 la mie
Rata de incidență în București a crescut până la 8,77 la mie. Corbeanca, pe primul loc în Ilfov cu 17,4 la mie
Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, sâmbătă, de 8,77 cazuri la mia de locuitori, ...