Medicover capitalizează cu peste 27 de milioane de lei Iowemed care are două policlinici în judeţul Constanţa

ABC Medicover Holdings din Olanda majorează capitalul social al firmei Iowemed cu 27,3 milioane de lei, conform unei decizii a acţionarilor, obţinute de Economica.net. Informaţia vine în contextul în care compania-mamă din Olanda a capitalizat alte patru societăţi din grupul Medicover România cu peste 60 de milioane de lei, după cum Economica.net a anunţat deja.
Cristina Şomănescu - lun, 22 apr. 2024, 22:10
Medicover capitalizează cu peste 27 de milioane de lei Iowemed care are două policlinici în judeţul Constanţa

Iowemed, firmă care deţine două centre medicale în Constanţa şi în Năvodari, a fost preluată de grupul Medicover în 2017. Acţionar majoritar la Iowemed e ABC Medicover Holdings din Olanda care deţine peste 99% din acţiuni.

La 9 februarie, ABC Medicover Holdings a majorat capitalul social al Iowemed cu 27,3 milioane de lei, reiese dintr-o decizie a acţionarilor, consultată de Economica.net. În urma acestei operaţiuni, capitalul Iowemed a ajuns la 27,6 milioane de lei.

Iowemed a obţinut afaceri nete de 10,3 milioane de lei în anul 2022, cu 17% mai mici decât cele realizate în anul 2021. Firma a intrat pe pierdere în anul 2022, în valoare netă de 2,3 milioane de lei, conform bilanţurilor consultate de Economica.net. Societatea a lucrat cu un număr mediu de 62 de angajaţi pe parcursul anului 2022, în scădere cu opt oameni pe statele de plată faţă de nivelul indicatorului din 2021.

Alte patru firme din grupul Medicover România au primit, în total, infuzie de capital de peste 60,3 milioane de lei

Economica.net a scris deja că ABC Medicover Holdings din Olanda a majorat cu 48 de milioane de lei capitalul social al Medicover Hospitals, cu peste 8 milioane de lei capitalul Medicover SRL, cu 2,5 milioane de lei capitalul firmei Centrul Medical Phoenix şi cu peste 1,8 milioane de lei capitalul Imocover. Banii vor fi investiţi în dotări tehnologice avansate, consolidarea punctelor de lucru din țară și extinderea activității, au spus pentru Economica.net oficialii Medicover.

Citeşte şi:

Medicover e unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România. Competitorii săi sunt MedLife şi reţeaua privată Regina Maria.

Grupul Medicover deţine pe piaţa românească cinci spitale multidisciplinare, cel mai nou dintre ele a fost inaugurat în iunie 2023, în nordul Bucureştiului şi e rezultatul reconfingurăririi unei clădiri de birouri. Spitalele Medicover din România au, în total, peste 700 de paturi. Din reţeaua Medicover mai fac parte 41 de clinici şi peste 180 de clinici partenere. Din grupul Medicover face parte şi Synevo Romania, cel mai mare furnizor privat de servicii de laborator din România.
Medicover Romania face parte din Medicover AB, unul dintre cei mai mari furnizori privaţi de servicii medicale şi de diagnostic din lume, listat la Bursa NASDAQ Stockholm.

Te-ar mai putea interesa și
Mesaj important de la Ryanair pentru toți cei care zboară spre Marea Britanie
Mesaj important de la Ryanair pentru toți cei care zboară spre Marea Britanie
Ryaniar, cea mai mare companie aeriană din Europa, a transmis un anunț important pasagerilor care zboară spre și dinspre aeroporturile din Marea Britanie. Compania le cere pasagerilor să......
Porți de protecție la metrou: Ce se mai întâmplă cu proiectul – pilot din stația Berceni
Porți de protecție la metrou: Ce se mai întâmplă cu proiectul – pilot din stația Berceni
Poarta de protecție din cadrul proiectului - pilot din stația de metrou Berceni a fost omologată și urmează să fie ...
Şeful Rheinmetall vrea înfiinţarea unui consorţiu european în domeniul armamentului
Şeful Rheinmetall vrea înfiinţarea unui consorţiu european în domeniul armamentului
Directorul general de la Rheinmetall, Armin Papperger a lansat ideea înfiinţării unui consorţiu european în domeniul ...
Românii nu ştiu să se ferească de fraudele online. O treime dintre adulţi nu verifică dacă pagina magazinului e reală, atunci când fac cumpărături online – date IGPR
Românii nu ştiu să se ferească de fraudele online. O treime dintre adulţi nu verifică dacă pagina magazinului e reală, ...
Poliţia Română, prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii, a efectuat un studiu privind descrierea ...