MedLife preia controlul asupra Ghencea Medical Center

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a anunţat achiziţionarea pachetului de 90% de acţiuni ale firmei Ghencea Medical Center din Bucureşti, furnizor privat cu peste 25 de specialităţi medicale, aflat în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.
Cristina Şomănescu - mie, 21 feb. 2018, 07:23
MedLife preia controlul asupra Ghencea Medical Center

Ghencea Medical Center, prezent de 10 ani pe piaţă, are două clinici, în Bucureşti şi Măgurele, cu 135 de angajaţi. Centrul medical are peste 25 de specialităţi printre care: medicină de familie, pediatrie, reumatologie, gastroenterologie, neurologie, cardiologie, psihiatrie, urologie, dermatologie şi ORL. De asemenea, Ghencea Medical Center oferă pacienţilor investigații de laborator și imagistică, tratament specializat în recuperare medicală, dar şi de medicină alternativă.

Furnizorul de servicii medicale are contract cu CASMB.

Ghencea Medical Center a înregistrat în 2017 o cifră de afaceri de 8,7 milioane de lei, cu peste 7% mai mare decât în 2016. Pentru anul acesta, centrul medical mizează pe o creştere a afacerilor cu 20% faţă de nivelul din 2017. Furnizorul de servicii medicale a încheiat anul 2016 cu afaceri nete de 8,07 milioane lei, cu aproape 18% mai mari decât în 2015, şi cu profit net de peste 26.000 de lei, după ce în anul 2015 raportase o pierdere netă de peste 276.000 lei, conform bilanţurilor disponibile pe mfinante.ro.

“Continuăm demersurile de extindere și dezvoltare a companiei și anunțăm prima achiziție a anului 2018, un furnizor de servicii medicale cu activitate principală în București, care are o structură de business bine închegată, cu rezultate remarcabile și un potențial mare de creștere și dezvoltare. Conform politicii noastre în ceea ce privește companiile achiziționate, acţionarii actuali vor rămâne alături de noi și vor continua să asigure managementul companiei, MedLife având la activ poate cea mai vastă experiență în ceea ce privește buna colaborare cu antreprenorii medici. În același timp, această tranzacție este primul pas în dezvoltarea prin achiziții a rețelei medium cost a companiei ce funcționează sub brandurile Anima și Sfânta Maria”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte și CEO al MedLife.

“Parteneriatul cu MedLife reprezintă o oportunitate foarte mare de dezvoltare pentru business-ul nostru. Pe de o parte, vom beneficia de know how în zona medicală și cea de management, iar pe de alta parte, vom oferi pacienților o mai bună asistență medicală atât din punct de vedere al diversificării serviciilor oferite, cât și al gradului de acoperire teritorială. În plus, datorită acestui parteneriat, vom reuși să închidem cercul serviciilor oferite, astfel pacienții care sunt consultați de medicii noştri de familie sau de specialitate vor putea continua traseul medical, având posibilitatea de a se interna pentru o intervenție chirugicală sau pentru o naștere în cadrul spitalelor MedLife. Este poate cel mai important beneficiu pe care îl putem aduce pacienților noștri, plătitori și abonați“, a declarat Gabriela Kubinschi, director general al Ghencea Medical Center.

MedLife a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri consolidată pro-forma de peste 638 milioane de lei, cu 27% mai mare decât în 2016, şi un profit operaţional (EBITDA) ajustat pro-forma de 82,33 milioane de lei, cu peste 50% mai mare decât în 2016. Detalii despre acest subiect, într-un articol Economica pe care îl puteţi accesa aici. 

Obiectivele MedLife pentru 2018:

  • creşterea afacerilor cu peste 20% faţă de nivelul din 2017;
  • extinderea în afara ţării, în state cu care ne învecinăm: Bulgaria, Ungaria sau Serbia;
  • cumpărarea a şase instalaţii noi de RMN.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una dintre marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate.

Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere, administrată de Bursa de Valori București, categoria premium, şi au simbolul de tranzacționare ″M″.

Te-ar mai putea interesa și
Tehnologia de carbon care, printre altele, ar putea asigura viitorul motorului termic, se testează în România
Tehnologia de carbon care, printre altele, ar putea asigura viitorul motorului termic, se testează în România
La rafinăria Petrobrazi se testează o tehnologie de captare și utilizare a carbonului, un proiect de cercetare cofinanțat de Comisia Europeană care, dacă își va dovedi viabilitatea în......
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar (analiză)
Majoritatea breşelor de securitate (94%), descoperite în 2023, la nivel global, au fost motivate financiar, iar peste 70% ...
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
CNPP: 11.471 de beneficiari de pensii de serviciu, în aprilie 2024
Numărul beneficiarilor de pensii de serviciu a fost, în aprilie 2024, de 11.471 persoane, în creştere cu 184 de persoane ...
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Loteria Română: Report de peste 1,85 milioane de euro la Noroc
Un report cumulat care depăşeşte 9,25 milioane de lei (peste 1,85 milioane de euro) este în joc la tragerea Noroc de ...