MedLife va menţine salariile nete ale angajaţilor săi, ca urmare a modificărilor Codului Fiscal

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, dar şi cel mai mare angajator din sectorul medical privat, anunţă că va menţine salariile nete ale angajaţilor săi, ca urmare a transferului contribuţiilor sociale.
Cristina Şomănescu - mie, 15 nov. 2017, 12:54
MedLife va menţine salariile nete ale angajaţilor săi, ca urmare a modificărilor Codului Fiscal

MedLife are în acest moment circa 5.800 de angajaţi şi colaboratori, şi va ajunge la un număr de 6.300 de angajaţi şi colaboratori, dacă toate condiţiile vor fi îndeplinite şi Consiliul Concurenţei va autoriza tranzacţia Polisano.

“În acest moment nu au fost publicate în Monitorul Oficial normele de aplicare şi nu putem avea o imagine completă asupra impactului veniturilor angajaţilor MedLife. Dacă se menţin normele de aplicare în forma în care au fost discutate, din simulările noastre şi ale firmelor de consultanţă financiară cu care lucrăm nu vor exista scăderi salariale. Prin urmare, anunţăm că vom lua măsurile necesare pentru a menţine salariile angajaţilor noştri cel puţin la nivelul actual”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al MedLife.

În calitate de cel mai mare angajator din sectorul medical privat, credem că este important să transmitem un mesaj de susţinere şi motivare a angajaţilor: suntem responsabili de locurile de muncă a circa 5800 de români, 35% dintre aceştia fiind exclusiv medici; vrem să le dăm acestora predictibilitate şi siguranţă, mulţi dintre ei au chetuieli şi credite angajate, şi credem că au nevoie de susţinerea noastră fermă, a mai spus Mihai Marcu.

“Totodată, în calitate de companie românească, fondată de antreprenori români, dorim să atragem atenţia că implementarea unor măsuri fiscale de o asemenea amploare şi într-un timp atât de scurt nu este benefică pentru climatul de business. Sperăm ca Guvernul să-şi schimbe radical retorica faţă de partenerii cruciali pentru economie, precum investitori străini, companiile multinaţionale şi instituţiile bancare, dar şi pentru companiile româneşti. Credem că este imperios necesar ca Guvernul să îşi asume că după aplicarea acestor măsuri nu vor mai exista modificări la Codul Fiscal până la finele mandatului curent”, a încheiat Mihai Marcu.

Guvernul a adoptat, miercuri, 8 noiembrie, o Ordonanţă de Urgenţă privind modificarea Codului Fiscal, una dintre prevederi fiind legată de transferul contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici şi una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate. 

Acţiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori Bucureşti, categoria premium, cu simbolul de tranzacționare ″M″.

 

Te-ar mai putea interesa și
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Situație foarte gravă în plin val patru. Mai sunt în România doar 12 paturi ATI libere pentru bolnavii COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică informează că, potrivit datelor existente în aplicaţia alerte.ms, la nivel naţional există sâmbătă 1.251 de paturi de ATI destinate pacienţilor COVID-19,......
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate ...
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...