1EUR = 4.8314 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Metrorex a modernizat ventilaţia în cele mai vechi staţii de metrou, de la Semănătoarea la Timpuri Noi FOTO

Metrorex a finalizat proiectul de şapte milioane de euro de schimbare a instalaţiilor de ventilaţie în cele mai vechi staţii de metrou. Compania intenţionează să modernizeze sistemul de ventilaţie şi în alte 35 de staţii, proiect estimat la 40 de milioane de euro, potrivit directorului general Marin Aldea.

25 mai, 2017 | ECONOMICA.net

Proiectul început în august 2015 a presupus lucrări pentru modernizarea instalaţiilor de ventilaţie ale metroului bucureştean pe tronsonul Petrache Poenaru – Timpuri Noi, pentru 6 staţii de metrou şi 5 interstaţii. Aceste staţii sunt cele mai vechi din reţea de metrou, fiind date în funcţiune în 1979.

Noile ventilatoare sunt produse de compania britanică Flakt Woods, potrivit lui Dumitru Litră, inginer de proiectare Metroul SA. El susţine că pentru a nu inspira aer poluat la metrou, prizele de ventilaţie generală sunt montate în zone cu vegetaţie, sau la doi metri de-asupra solului, cum se întâmplă la metroul de Drumul Taberei.

Schimbarea instalaţiilor de ventilaţie era necesară pentru îmbunătăţirea indicelui de confort termic dar şi pentru îmbunătăţirea sistemului de evacuare a aerului viciat în caz de incendiu, potrivit reprezentanţilor Metrorex.

Proiectul a fost finanţat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Sectorial Transport (POS-T) şi fazat în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO