1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Metroul de Drumul Taberei: Guvernul PNL își asumă că se va circula pe Magistrala 5 până pe 30 iunie

Îmi asum încă o dată punerea în funcţiune, cu călători, a metroului din Drumul Taberei până la data de 30 iunie 2020, inclusiv staţia şi Depoul Valea Ialomiţei şi îmi propun finalizarea achiziţiei şi livrarea în termenul contractual a materialului rulant, respectiv 13 trenuri noi, până în decembrie 2023, a declarat, miercuri, ministrul propus pentru portofoliul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, la audierile din comisiile de specialitate reunite, din Parlament.

20 feb, 2020 | Agerpres

"Îmi asum încă o dată şi aici, în faţa dumneavoastră, punerea în funcţiune cu călători, până la data de 30 iunie 2020, a Magistralei M5, tronsonul Drumul Taberei - Eroilor, inclusiv staţia şi Depoul Valea Ialomiţei. Tot în această perioadă, îmi propun finalizarea achiziţiei şi livrarea în termenul contractual a materialului rulant - 13 trenuri noi până în decembrie 2023", a afirmat Bode.

Totodată, el a dat asigurări că în privinţa Magistralei M6, care va lega Capitala de Aeroportul Otopeni, procedura de achiziţie este în derulare pe tronsonul 1 Mai - Tokyo (centrul comercial Băneasa).

"În ceea ce priveşte Magistrala M6 Gara de Nord - Otopeni, pe tronsonul 1 Mai - Tokyo procedura de achiziţie este în derulare, iar pe tronsonul Tokyo - Otopeni proiectare şi execuţie lucrări de structură de rezistenţă este în curs de validare în conformitate cu solicitările cofinanţatorului proiectului", a explicat acesta.

Potrivit ministrului propus, în privinţa achiziţionării de material rulant nou pentru calea ferată, termenul pentru procesul aflat pe rol la Curtea de Apel este 4 martie 2020.

"Stadiul achiziţiei de material rulant - după cum ştiţi, lotul 1 cuprinde achiziţionarea a 40 de rame pentru transportul feroviar regional de călători. În urma deciziei CNSC, în data de 5 februarie s-a încheiat evaluarea financiară completă, iar în prezent se verifică documentele suport DUAE - Documentul Unic de Achiziţie European. Sigur că avem un proces pe rol la Curtea de Apel şi termenul pentru procesele conexate este stabilit de instanţă pe 4 martie 2020. În ceea ce priveşte lotul 2, achiziţia de material rulant nou destinat transportului interregional feroviar de călători, aici documentaţia de licitaţie este întocmită, încărcată în SICAP în data de 28 noiembrie 2019", a precizat acesta. A

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO