Metroul de Otopeni: Trei candidaturi pentru secțiunea Tokyo – Aeroport Henri Coandă UPDATE

Vineri, 28 ianuarie, au fost depuse trei candidaturi la licitația pentru proiectarea și execuția structurii de rezistență a secțiunii Tokyo - Aeroport Otopeni din Magistrala 6 de metrou, potrivit surselor ECONOMICA.NET. M6 1 Mai - Aeroport Otopeni va fi a doua linie de metrou din Capitală construită după Revoluție.
Anemona Andone - vin, 28 ian. 2022, 11:56
Metroul de Otopeni: Trei candidaturi pentru secțiunea Tokyo - Aeroport Henri Coandă UPDATE

Update Luni, 31 ianuarie

Metrorex a publicat pe 31 ianuarie declarația de participare în SEAP.

Astfel, cele trei candidaturi provin de la:

  1. Asocierea Alsim Alarko (leader), Makyol  – Turcia, Turcia
  2. Asocierea Dogus (leader), Tekfen – Turcia, Turcia
  3. Asocierea Gülermak (leader), Somet – Turcia, România

Update Vineri, 28 ianuarie, 22:00

Cele trei candidaturi au fost depuse de asocierea Alsim Alarko – Makyol, Gülermak și Dogus, potrivit Club Feroviar, care citează Radio România Actualități. Până la momentul publicării acestui update, declarația de participare nu a fost urcată în SEAP.

Știrea inițială

Candidaturile depuse vineri ar urma să fie evaluate până pe 22 martie, potrivit calendarului actual din SEAP.  Ulterior, candidații selectați vor fi invitați să depună mai departe ofertele propriu – zise.

Metrorex a publicat pe 17 noiembrie 2021 anunțul de licitație pentru secțiunea Tokyo – Aeroport Otopeni a Magistralei 6 de metrou. Noul tronson va avea 7,6 km şi şase staţii: Washignton, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion IC Brătianu, Aeroport Otopeni.

Valoarea estimată a lucrărilor din acest contract este de 1,32 miliarde de lei.

M6 este prima linie de transport public de mare capacitate care face legătura între Nordul şi Sudul Bucureştiului, prima magistrală care leagă direct Capitala de localităţile din Ilfov (Otopeni – Bucureşti – Jilava), potrivit secretarului de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu.

El a subliniat că, încă din faza de proiectare preliminară pentru studiul de fezabilitate, această linie a fost pregătită prin crearea posibilității extinderii până la Terminalul II al Aeroportului Internațional Henri Coandă. Împărțirea în două secțiuni, cu punct comun Stația Tokyo, a fost făcută pentru a permite abordarea în paralel a săpării tunelului, în două direcții (cu plecare din stația Tokyo), cu 4 utilaje TBM și, ulterior, pentru contractarea unitară a lucrărilor de finisaje, instalații, semnalizări și de achiziții material rulant, a explicat oficialul din Transporturi cu ocazia lansării licitației.

Secţiunea 1 (1 Mai – Tokyo) are un traseu de 6,6 km și cuprinde 6 stații cu următoarele denumiri: 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo.

Proiectul de introducere a trenului metropolitan București – Ilfov are prevăzută o Stație Multimodală pe Centura București / DN1 pentru asigurarea transferului între tren și metrou, potrivit lui Scrioşteanu.

În paralel, Ministerul Transporturilor va continua cu implementarea proiectelor legate de prelungirea magistralei de metrou M5, de la Eroilor până la Pantelimon, precum și cu extinderea magistralei de metrou M4, de la Gara de Nord până la Piața Progresul (finanțată prin PNRR), precum și cu modernizarea magistralei M2, a conchis oficialul din Transporturi.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...