MFE a lansat o nouă licitaţie pentru închirierea unui sediu. 5,38 milioane de euro pentru 36 de luni

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat o nouă procedură de achiziţie publică pentru închirierea unui sediu, iar valoarea estimată este de 5,38 milioane de euro, fără TVA, se arată într-un anunţ publicat pe site-ul instituţiei.
Economica.net - lun, 18 iul. 2016, 08:21
MFE a lansat o nouă licitaţie pentru închirierea unui sediu. 5,38 milioane de euro pentru 36 de luni

Aceasta este cea de-a patra procedură, după ce la primele trei ‘au fost prezentate numai oferte neconforme sau inacceptabile’. Potrivit noului anunţ, durata contractului este 36 luni, iar valoarea estimată este de peste 5,38 milioane euro, fără TVA. Data limită pentru depunerea ofertelor este 26 iulie 2016, ora 11,00, la sediul Ministerului Fondurilor Europene. Şedinţa de deschidere a ofertelor are loc la aceeaşi dată, o oră mai târziu.

Pentru stabilirea ofertei câştigătoare, criteriul de atribuire aplicat este ‘cel mai bun raport calitate-preţ’, determinat pe baza factorilor de evaluare menţionaţi în caietul de sarcini.

Potrivit caietului de sarcini, suprafaţa utilă ofertată (se va exclude suprafaţa teraselor, balcoanelor, spaţiilor comune) va fi de aproximativ 6.000 mp.

‘Suprafaţa ofertată pecuniar a teraselor, balcoanelor, logiilor, spaţiilor comune nu va depăşi 15% din suprafaţa utilă ofertată, respectiv aproximativ 900 mp, aceasta reprezentând suprafaţa maximă pentru care autoritatea contractantă va plăti chirie’, se arată în document.

La procedura anterioară, Ministerul dorea să închirieze pentru o perioadă de 24 luni, cu posibilitate prelungirii duratei, iar valoarea estimată era de peste 3,72 milioane euro, fără TVA.

Ministrul Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, declara recent pentru AGERPRES că instituţia nu se poate muta în sediul de la Palatul Parlamentului ‘pentru că nu sunt condiţiile necesare’.

‘Au fost trei licitaţii până acum şi o să vină şi a patra. Mă abţin să comentez până nu se închid. Din punctul meu de vedere avem un sediu în Palatul Parlamentului în care nu ne putem muta, pentru că nu sunt condiţii necesare şi nici măcar nu a început procesul de refacere a acelui sediu. Pe de o parte, Parlamentul a dat o lege care complică foarte mult situaţia juridică, pentru că Ministerul Fondurilor este administrator pe o bucată din Palatul Parlamentului, iar pe de altă parte o lege ulterioară, dată luna trecută de Parlament, spune că Parlamentul este administrator pe toată clădirea. Faptul că am avea acel spaţiu la Palatul Parlamentului este sub semnul întrebării în acest moment, ceea ce blochează posibilele lucrări de amenajare, şi am cerut Parlamentului o clarificare în acest sens. Orice ar fi, nu ne putem muta acolo imediat, doar să îl pregătim pentru mutarea în viitor. În paralel, suntem în procedură de închiriere de pe piaţa liberă, am făcut aceste call-uri repetate, au fost anulate din motive mai degrabă tehnice, dar le refacem şi sper să găsim o soluţie care să fie transparentă, competitivă şi responsabilă cu banul public’, a spus Ghinea.

În prezent, ministerul are sediul pe Bulevardul Ion Mihalache, lângă Piaţa Victoriei, în baza unui contract de chirie. Potrivit unui comunicat din 26 mai, MFE estima că, pentru 543 de persoane – care lucrează în sediul actual – sunt necesari aproximativ 6.000 de metri pătraţi utili.

‘Preţul de închiriere poate merge până la 20,2 euro/mp fără TVA, la care se adaugă un cost lunar estimativ de 3,6 euro pentru servicii de întreţinere. MFE solicită dotarea cu mobilier, utilităţi şi spaţii de parcare, în cadrul unui imobil sau unor imobile”, menţiona comunicatul respectiv.

MFE preciza, de asemenea, că, pentru a nu mai sta în chirie, Guvernul i-a repartizat un spaţiu – suprafaţa totală a corpului B3 – în Palatul Parlamentului, printr-o hotărâre din 27 ianuarie 2016.

”Sediul este însă neutilizabil, din motive ce ţin de degradarea fizică a clădirii, dar şi de securitatea cu privire la siguranţa la foc, igienă, sănătate, izolare termică ş.a.m.d. Un raport de expertiză al lucrărilor de intervenţie la Corpul B3 din Palatul Parlamentului, având ca beneficiar Ministerul Justiţiei, indică, printre altele, că: sunt necesare intervenţii urgente la exteriorul clădirii, pentru a contracara acţiunile agenţilor agresivi (precipitaţii, acces păsări, vânt), este nevoie de intervenţii la instalaţiile interioare, unele plafoane prezintă pericol de prăbuşire, stratul termoizolant al teraselor este compromis, existând numeroase zone inundate, toate gurile de scurgere sunt înfundate. În prezent, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti asigură serviciile de proiectare pentru reabilitarea Corpului B3 din Palatul Parlamentului. După această etapă, MFE va scoate la licitaţie execuţia acestor lucrări, pentru transformarea în spaţiu de birouri, estimând că lucrările se vor finaliza la sfârşitul anului 2017”, menţionează sursa citată.

 

Te-ar mai putea interesa și
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori după înjunghierea unui episcop creștin
X anunță că va contesta un ordin impus de autoritățile australiene pentru a șterge mai multe postări scrise de utilizatori ...
Platforma de socializare X a anunțat sâmbătă că va contesta în instanță un ordin al unui organism de reglementare australian, în care i se cere să elimine unele postări legate de......
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Honda va investi peste 800 de milioane de dolari până în 2030 pentru extinderea fabricii sale din Brazilia
Constructorul auto japonez Honda va investi 4,2 miliarde de reali (807,74 de milioane de dolari) în fabrica sa Itirapina ...
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero, liderul clasamentului înmatriculărilor din Europa în primele trei luni din 2024
Dacia Sandero a reușit să se mențină pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul ...
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
Importurile de gaze naturale ale României au crescut cu 18,2% în primele două luni din 2024, iar producția cu 2%
România a importat, în primele două luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207.200 de tone echivalent ...