1EUR = 4.8732 RON | Bucureşti 11 º

Finanţe şi bănci

MFP a împrumutat vineri 75 de milioane lei de la băncile comerciale

Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a împrumutat vineri 75 de milioane de lei de la băncile locale, aceasta fiind o sumă suplimentară aferentă licitaţiei de obligaţiuni de joi, când Trezoreria a atras 500 de milioane de lei, la un randament de 2,77%.

07 noi, 2014 | Agerpres

La sesiunea de oferte necompetitive de vineri, băncile au depus oferte de 138 milioane lei. Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat joi 500 de milioane de lei de la băncile comerciale, la un randament de 2,77%, printr-o emisiune de obligaţiuni pe cinci ani, la care băncile au subscris oferte de 1,619 miliarde de lei.

Trezoreria se împrumută astfel mai ieftin, la randamente sub 3%, pentru acest tip de obligaţiuni, după ce în octombrie a acceptat un randament mediu de 3,09%, iar în septembrie 3,54%.

Ministerul Finanţelor Publice a planificat împrumuturi de 3,645 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna noiembrie, din care 3,3 miliarde de lei prin şapte licitaţii de certificate de trezorerie şi obligaţiuni de stat, iar 345 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO