WINDOWS 10. Microsoft a dat cărţile pe faţă. Internet Explorer dispare, versiuni noi pentru cele mai populare aplicaţii

Într-un eveniment atent pus la punct, organizat marţi la Seattle, Microsoft a prezentat în detaliu Windows 10, următoarea versiune a celui mai popular sistem de operare pentru PC. Vedetele prezentării au fost noul browser web care va înlocui bătrânul Internet Explorer şi "Cortana", asistentul digital cu comandă vocală care va echipa atât versiunea de desktop, cât şi cele pentru smartphone şi tabletă.
Economica.net - mie, 21 ian. 2015, 19:18
WINDOWS 10. Microsoft a dat cărţile pe faţă. Internet Explorer dispare, versiuni noi pentru cele mai populare aplicaţii

Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, pariază pe Windows 10 în misiunea de a reaprinde entuziasmul consumatorilor retail pentru produsele companiei, căutând să asigure în acelaşi timp satisfacţie clienţilor din spaţiul business, scrie Bloomberg.

Microsoft încearcă încă să câştige relevanţă pe piaţa dispozitivelor mobile, aflată în creştere în timp ce vânzările de PC-uri scad de la an la an, muşcând câte puţin din veniturile generate de Windows.

Noul browser prezentat miercuri de Microsoft, nume de cord „Project Spartan”, are o componentă semnificativă de social media, cu funcţii de comentariu, sharing şi „însemnări” pe marginea site-urilor. De asemenea, smartphone-urile şi tabletele care rulează Windows vor avea preinstalate versiuni mobile ale popularelor aplicaţii Word şi Excel din suita Microsoft Office.

Clienţii care deţin o licenţă de Windows 7, Windows 8.1 sau Windows Phone 8.1 vor primi gratuit Windows 10 pentru dispozitivele lor, în primul an de la lansarea noului sistem de operare. Windows trece astfel la un nou model de afaceri, urmând să fie promovat şi distribuit ca serviciu, cu suportul de rigoare din partea companiei.

Microsoft nu a anunţat încă data de lansare a Windows 10, însă a pus deja la dispoziţia celor interesaţi mai multe versiuni de testare. Una dintre cele mai vizibile caracteristici ale noului Windows este revenirea meniului Start, care a dispărut odată cu Windows 8.

Noua versiune a aplicaţiei Word va avea o pagină dedicată unde utilizatorul va putea vedea, în timpul lucrului, schimbările aduse unui proiect de colegii de studiu sau de muncă. Lista cu documentele accesate recent va putea fi accesată de pe oricare dispozitiv Windows din arsenalul utilizatorului, fie el PC, smartphone sau tabletă, iar noua versiune a clientului de email Outlook este dotată cu gesturi touch caracteristice interfeţelor mobile.

Noul Windows oferă de asemenea o nouă aplicaţie de gestionare a colecţiei de fotografii, care funcţionează de asemenea omogen pe toate dispozitivele, iar Microsoft promite că va permite încărcarea de muzică pe platforma de stocare în cloud OneDrive, pentru a fi accesată de pe orice terminal.

Te-ar mai putea interesa și
Tetik, Banca Transilvania: Consolidarea sistemului bancar este inevitabilă; viteza pentru România nu va fi atât de rapidă ca până acum
Tetik, Banca Transilvania: Consolidarea sistemului bancar este inevitabilă; viteza pentru România nu va fi atât de rapidă ...
Consolidarea sistemului bancar din România este inevitabilă, dar viteza nu va fi atât de rapidă ca până acum, a declarat, marţi, Omer Tetik, CEO Banca Transilvania, la Conferinţa anuală......
Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţile casnice
Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţile casnice
Platforma electronică destinată beneficiarilor şi prestatorilor de activităţi casnice este funcţională şi poate fi ...
Programul „Made in România” devine „BVB Arena”
Programul „Made in România” devine „BVB Arena”
Bursa de Valori București a lansat astăzi noua ediție a programului dedicat companiilor antreprenoriale românești care, ...
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Cea mai mare bancă din Rusia, Sberbank, va distribui dividende record în valoare de opt miliarde de dolari
Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, va distribui acţionarilor dividende record în valoare de 750 de miliarde de ruble ...