1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 24 º

Finanţe şi bănci

Microsoft acceptă plata în bitcoin pentru jocuri şi aplicaţii pentru Windows, Xbox şi Windows Phone

Jocurile şi aplicaţiile pentru Windows, Xbox şi Windows Phone distribuite prin magazinul digital al Microsoft pot fi plătite acum şi utilizând moneda virtuală bitcoin, potrivit Forbes, preluată de Agerpres.

11 dec, 2014 | ECONOMICA.net

Microsoft a încheiat un parteneriat cu BitPay, unul dintre principalii procesatori de plăţi bitcoin.

Bitcoin, lansată în ianuarie 2009, reprezintă un nou tip de monedă electronică digitală, bazată pe un algoritm matematic complex. Moneda virtuală nu este susţinută de nicio bancă centrală sau guvern şi nici de active fizice, iar valoarea sa este stabilită pe piaţa liberă. Bitcoin poate fi schimbată online cu devize oficiale (euro, dolar, yen sau altele) sau utilizată pentru cumpărături.

Unul dintre motivele pentru care Microsoft a luat această decizie este că procesarea plăţilor internaţionale va deveni mai convenabilă, a afirmat preşedintele BitPay, Tony Gallippi. Acesta a adăugat: "Ei sunt o companie globală, oamenii utilizează produsele lor şi sistemul de operare în multe părţi ale lumii unde nu există plata cu cardul. Este dificil pentru mulţi consumatori să transfere bani în conturile Microsoft pentru a face achiziţii".

"Noi vrem să le asigurăm oamenilor opţiuni şi să-i ajutăm să realizeze mai multe cu dispozitivele lor. Utilizarea monedelor virtuale este în creştere, ne aşteptăm ca această tendinţă să continue şi permitem oamenilor să poată folosi bitcoin la cumpărarea de produse şi servicii pentru a fi în fruntea acestei tendinţe", a declarat Eric Lockard, vicepreşedinte al departamentului Universal Store la Microsoft.

Gallippi a explicat că prin acest acord Microsoft testează consumatorii şi dacă experimentul va avea succes într-o bună zi s-ar putea face achiziţii din magazinele Microsoft cu bitcoin.

În prezent, moneda virtuală se tranzacţionează la aproximativ 350 de dolari pe unitate.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO