Millstone Developments construieşte un proiect rezidenţial cu 200 de apartamente în apropiere de Petrom City

Johan Rogiers, fondatorul Liebrecht & wooD, Horia Chioseaua şi Christian Dumolin au creat Millstone Developments, o companie imobiliară care va dezvolta proiecte prietenoase cu mediul înconjurător. 
Andrada Ghira - mar, 20 dec. 2016, 22:01
Millstone Developments construieşte un proiect rezidenţial cu 200 de apartamente în apropiere de Petrom City

Cei trei investitori imobiliari au pus bazele Millstone Developments anul trecut, când s-a luat decizia de achiziţie a unor terenuri, iar la începutul lui 2016 tranzacţiile au fost parafate. Investiţia iniţială a fost realizată din fonduri proprii, iar valoarea de piaţă a celor două proiecte se ridică la 34 de milioane de euro. 

Condusă de specialişti în imobiliare, compania va demara lucrările la două noi proiecte pe piaţa din Bucureşti la începutul lui 2017. Unul dintre proiecte este un ansamblu rezidenţial care va fi construit în trei etape şi va avea la finalizare 200 de apartamente. Flanders Fields Residences se va construit pe malul lacului Griviţa, pe un teren de 26.000 mp, iar prima fază presupune 44 de apartamente în trei clădiri. 

„Anul viitor poate fi testul de maturitate pentru noua etapă a pieţei rezidenţiale, de după criză. Există dezvoltatori pe piaţă care au livrat sau vor livra proiecte la anumite standarde. Din fericire, unele dintre aceaste standarde sunt la nivel european, astfel că putem spune că cei care doresc să cumpere au mai multe opţiuni. Este important să luăm în considerare că maturitatea pieţei imobiliare se referă şi la comportamentul cumpărătorului, nu numai la dezvoltator”, răspunde Johan Rogiers la întrebarea ECONOMICA.NET despre cum vede piaţa rezidenţială în 2017. 

În ultimii doi ani, mai mulţi dezvoltatori au venit pe piaţă cu noi proiecte rezidenţiale, fie în zonele apropiate de polurile de birouri, fie în zone semicentrale, foarte bine conectate la reţeaua de transport în comun a oraşului. 

Rogiers crede că deşi în perioada 2012-2016 majoritatea proiectelor livrate pe piaţa locală au fost cele destinate clienţilor Prima Casă, a început să apară o nouă tipologie de proiecte rezidenţiale localizate în centrul oraşului, cu suprafeţe mari şi finisaje de top. 

„Acestea se adresează unei categorii diferite de clienţi. Pentru aceste produse există soluții de finanțare personalizate, după caz, fiecărui client”, mai spune Rogiers. 

Un alt proiect care va prinde contur este Skybox, un proiect de birouri lângă aeroportul Henri Coandă, destinat afacerilor care au nevoie de proximitatea unui aeroport. Clădirea va avea o suprafaţă totală de 5.000 de mp, dispusă pe două niveluri, iar la parter vor fi amenajate 120 de locuri de parcare. 

Deşi nu a dorit să facă publică valoarea investiţiei în aceste două proiecte ale Millstone Developments, Rogiers spune că investiţia totală va fi acoperită prin capitalul acţionarilor, finanţare de tip mezzanin, dar şi finanţare de la instituţii bancare.

Johan Rogiers este partener fondator al Liebrecht & Wood Group și Fashion House Group SRL, partener 25% la West Park Retail, precum și partener fondator la Wizmo.ro, o nouă platformă de real estate din România. 

Horia Chioseaua deține și funcția de managing director la Blackwood Property Management şi a fost partener la Liebrecht & Wood România.

Christian Dumolin a fost implicat de-a lungul timpului în crearea mai multor parteneriate puternice. Cu experiență în dezvoltarea imobiliară, el este fondatorul Koramic Real Estate, companie ce construiește proiecte tailor-made, supervizând întreg proccesul de dezvoltare, de la obținerea permiselor și până la finalizare.

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul de externe britanic îndeamnă Israelul să nu recurgă la represalii împotriva Iranului
Ministrul de externe britanic îndeamnă Israelul să nu recurgă la represalii împotriva Iranului
Ministrul de externe britanic, David Cameron, a îndemnat Israelul să nu riposteze după atacul Iranului cu drone şi rachete în weekend, afirmând că ar trebui să gândească "atât cu inima,......
Cum se folosește aplicația dedicată magazinelor care colectează manual ambalaje cu garanție. Ghid RetuRO
Cum se folosește aplicația dedicată magazinelor care colectează manual ambalaje cu garanție. Ghid RetuRO
Comercianții care colectează manual ambalajele pentru care se percepe garanția de 50 de bani au la dispoziție, de la ...
Prosumatorii au creditat gratis şi fără dobânda, doar în 2023, furnizorii de energie cu peste 50 milioane de euro
Prosumatorii au creditat gratis şi fără dobânda, doar în 2023, furnizorii de energie cu peste 50 milioane de euro
Prosumatorii au creditat gratis şi fără dobânda, doar în 2023, furnizorii de energie cu peste 50 de milioane de euro, ...
Ungaria analizează posibile intervenţii asupra preţului carburanţilor
Ungaria analizează posibile intervenţii asupra preţului carburanţilor
Guvernul de la Budapesta va analiza dacă se impune o intervenţie pentru reducerea preţului carburanţilor, după o analiză ...